Reality's Molboek: Aflevering 4

Reality's Molboek: Aflevering 4

door Sophie

Last Laatst geüpdatet

De vierde aflevering van Wie Is De Mol? is afgelopen weekend weer op de buis geweest. We zijn een dagje later dan normaal, maar we gaan de aflevering gewoon weer zoals elke week bespreken.

Aflevering 4: Weglopen

We hebben dit weekend weer heerlijk kunnen genieten van een nieuwe aflevering. De aflevering van afgelopen zaterdag heeft de titel: weglopen.

Opdracht 1: Padvinders

Voor deze opdracht zijn de kandidaten aangekomen in Ceres, weg van Kaapstad. De kandidaten moesten één voor één het doolhof in. Op zoek naar pakbonnen. Deze bonnen waren geld waard. Als de kandidaten de pakbonnen binnen de tijd naar de uitgang van het doolhof wisten te brengen dan leverde dit geld op. Het was Wie Is De Mol? niet geweest als er een twist aan zat. Dit doolhof bewoog namelijk, er gingen deuren open en dicht waardoor de route steeds veranderde.

De kandidaten moesten elkaar helpen. Als één iemand in het doolhof was dan stond de rest achter in de control room. In het doolhof hingen rode knoppen, als ze hierop drukte dan werd er een drone geactiveerd waardoor de andere kandidaten de camera beelden konden zien. Door middel van een portofoon moesten zij de weg wijzen aan de kandidaat in het doolhof.

En dit was niet alles. In het doolhof liep ook één tegenstander. Als je in het doolhof liep mocht je niet gepakt worden door hem. Gebeurde dit wel, dan waren alle pakbonnen die je bij je had niet geldig.

De groep kon met deze opdracht 2000 euro voor de pot verdienen. Deze opdracht ging de groep niet zo goed af want ze hebben sléchts 300 euro voor de pot verdient.

Opdracht 2: Een(d)zame hoogte (3000)

Tijdens het ontbijt kregen de kandidaten een brief. Anke las deze brief voor: “Voor de vijf kandidaten die zin hebben om deze ochtend fysieke inspanning te leveren voor geld in de pot staat er om negen uur een busje klaar voor de ingang van het hotel. De andere twee moeten nog even achter blijven, neem gerust nog één koffie.”

De groep werd opgesplitst in een vijftal en een tweetal. Het vijftal bestond uit Jurre, Soy, Nabil, Anke en Ranomi. En je raadt het al, maar het tweetal bestond uit Annick en Daniël.

Het vijftal werd onderaan een berg afgezet waar een reusachtige gele badeend op ze aan het wachten was. Hier lag wederom een envelop, maar deze keer las Jurre hem voor. “Breng de badeend omhoog. Bovenop de berg staat een kistje, hier zit 3000 euro in.”

Anke kreeg een Mol telefoon in haar hand en voor de rest was de opdracht vrij duidelijk, de badeend moest binnen de tijd naar boven en als ze het kistje zouden openen zou de groep 3000 euro winnen. Ze maakte een verdeling over wie waar ging lopen en begonnen de berg op te gaan.

Daniël en Annick zaten nog steeds in de ontbijtzaal. Rik kwam naar hun toe om hun deel van de opdracht te vertellen. Rik verwees het tweetal naar het zwembad van het hotel. Dit zwembad lag vol met kleine badeendjes. Ze moesten de juiste coördinaten die onder de badeendjes stonden vinden en intypen op Google Maps. Deze coördinaten zouden ze naar piloot François brengen, hij stond op hun te wachten met een vliegtuigje.

Onderop dat vliegtuigje stond een telefoon nummer. Daniël ging mee het vliegtuigje in. Het was de bedoeling dat hij de andere kandidaten gingen waarschuwen. Het vijftal mochten bovenop het uitkijkpunt namelijk absoluut niet de envelop met het vraagteken openen, deze zou namelijk slecht nieuws brengen. Onderop het vliegtuigje stond een telefoon nummer. Het was de bedoeling dat Anke dit telefoon nummer zou gaan bellen, zij zou dan Annick aan de lijn krijgen. En Annick moest het nieuws op tijd aan de andere groep vertellen.

Met deze opdracht kon de groep 300 euro voor de pot verdienen. Helaas heeft het vijftal wel de verkeerde envelop geopend dus is er géén geld in de pot gegaan.

Test en executie

Na de tweede opdracht vertelde Rik dat de kandidaten zich klaar moesten maken voor de test en executie, maar deze was anders dan normaal. Rik wachtte elke kandidaat op om te vertellen wat de bedoeling was.

De groep kandidaten werden aan een grote tafel gezet, aan het hoofd van de tafel stond een laptop. Omstebeurt moesten ze hun eigen naam intypen en zagen ze hun eigen scherm. De rest zag deze dus niet, maar zij zagen wel de reactie op het scherm. Als je een rood scherm kreeg, dan bestond de kans dat je niet naar huis hoefde. Je moest dus zo normaal mogelijk reageren op het scherm dat je kreeg.

De kandidaten gingen een wijnkelder in. Op de tafel stonden zeven koffers met in elke koffer een ander geld bedrag uit de pot. Iedereen kreeg één koffer, maar wie welke kreeg. Dat was aan de groep om te onderhandelen.

Als je een rood scherm kreeg en het lukte jou tijdens de onderhandeling om één van de drie koffers met de hoogste bedragen in handen te krijgen. Dan bleef jij in het spel. Het gevolg hiervan was dat de kandidaat met de op een na slechtste test uitslag dan naar huis zou gaan. Ook al heb je een groen scherm, je was dus niet zeker van jouw plek in de volgende aflevering. De afvaller nam de geldkoffer mee het spel uit en dat geld zou dan automatisch uit de pot gaan.

Wil je weten hoe de onderhandeling tussen de kandidaten verliep, dan raden wij je aan om de aflevering nog even terug te kijken.

Hints en aanwijzingen

1. De badeendjes: Deze zijn vaak in de aflevering naar voren gekomen en niet alleen in deze aflevering, maar ook in de voorafgaande. Als sleutelhangers, als accessoires in de achtergrond, in het atelier en natuurlijk de reusachtige badeend op de berg. Ranomi is een oud olympisch zwemster. Zou dit naar haar wijzen?

2. 'Anders moet ik het goed doen': In de eerste opdracht met het doolhof gaf Soy de aanwijzingen via de portofoon. Nadat Ranomi 300 euro pakt, zegt Soy dat ze beter naar de uitgang kan gaan. “Anders moet ik het goed doen”, vervolgt hij. Een Mol wil het natuurlijk niet goed doen.

3. Griekse mythologie: Er zijn in deze aflevering verschillende verwijzingen naar de Griekse mythologie. Het paard van Troje als badeend, een doos van Pandora als kist met geld en het labyrint van Knossos als doolhof. Dit lijkt een verwijzing naar de Olympische Spelen die oorspronkelijk uit Griekenland komen. En dus een hint naar Ranomi.

4. Bedrag van de koffers: Bij de test en executie deelt Anke uiteindelijk de koffers uit. Als Mol zijnde wil je natuurlijk dat er een hoog bedrag uit de pot gaat. Ze geeft Annick een koffer met een laag bedrag.

Wie is de hoofdverdachte Mol?

Drie keer op een rij kan je wel zeggen want wij verdenken wederom Soy. Hij was deze aflevering behoorlijk verdacht met zijn acties en opmerkingen. Op nummer twee hebben wij Ranomi staan, zij blijft verdacht veel op de achtergrond tijdens de afleveringen en er wijzen veel hints naar de Olympische Spelen waar zij aan mee heeft gedaan.

Deze week moest Annick het programma verlaten.

Wie is volgens jou de Mol?

Programma's

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk