André Hazes is open over rechtszaken moeder (en fan van Reality)

Entertainment
door Indy
maandag, 04 december 2023 om 17:57
andre hazes over rechtszaken rachel hazes
André Hazes is in zijn Videoland-documentaire open over de rechtszaken van zijn moeder Rachel Hazes. Volgens Rachel was de deal met Klaas Otto, waar ze een tijd geleden voor tegenover de rechter stond, noodzakelijk omdat ze zich bedreigd zou voelen door haar zoon. Gelukkig weten we ook nog goed nieuws te melden: André lijkt fan te zijn van Reality en daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee!

Moeilijke samenwerking

In de meest recente aflevering van André Hazes: The Next Chapter komt de nieuwe manager van de zanger ter sprake. André blikt terug op de samenwerking met zijn ex-manager, Ricardo Klaverdijk. "Ricardo was mijn manager, maar ook de begeleider van mijn moeder", begint de zanger zijn verhaal in zijn eigen Videoland -documentaire. "Ik had destijds voor Ricardo gekozen, omdat hij al zo lang in de familie is en ik alleen maar wil werken met mensen wie ik vertrouw. Bij Ricardo had ik heel erg het idee dat ik me veilig voelde."
Toch werd het voor beide partijen steeds lastiger om samen te werken. Door de ingewikkelde omstandigheden binnen de Hazes-familie, werd het voor Ricardo steeds lastiger om zijn werkzaamheden uit te voeren. "Ik heb dat zo lang mogelijk geprobeerd op een goede manier te scheiden van elkaar, maar op een gegeven moment zit je er toch tussenin" , zegt de ex-manager over de situatie. "Omdat je met allebei de partijen werkt, wordt dat toch lastig."

Rechtszaken

Na nog een familie-incident was de maat voor André vol. Hij kreeg van iemand een appje doorgestuurd over een rechtszaak van zijn moeder Rachel Hazes. In dat bericht werd gezegd dat er in 2016 van een spaarrekening een en/en rekening is gemaakt. Dit houdt in dat beide rekeninghouders toestemming moeten geven voordat er iets kan worden gedaan met het geld op de rekening. Rachel zou dit hebben gedaan, omdat zij bang was dat haar verslaafde zoon, André, op de stoep zou staan. Volgens André klopt hier echter helemaal niks van. "Dat was in 2016 en dat was het jaar waarin mijn zoon werd geboren. Toen was ik nog niet verslaafd" , zegt de zanger.
Ook gebruikt Rachel haar zoon als excuus in de zaak tegen Marieke van Beek . Rachel moest namelijk voor de rechter verschijnen, omdat zij iemand met een niet zo zuiver verleden op de loonlijst van haar bedrijf zou hebben gezet. Het gaat om Klaas Otto, de ex-leider van motorclub No Surrender. Rachel zou hiervoor 25.000 euro contant in een envelop hebben ontvangen. Volgens Rachel moest ze Klaas wel op de lijst zetten, omdat het destijds niet goed ging met haar zoon en ze het gevoel had dat Klaas haar moest beschermen.
André geeft aan de uitspraken van zijn moeder heel heftig te vinden. "Met andere woorden: in 2016 voelde zij zich bedreigt door mij waardoor zij zo'n man in dienst moest nemen" , begint hij zijn verhaal. "Ik kan er heel boos om worden, vooral omdat het niet waar is. Ik wil niet worden meegenomen in leugens om haar eigen reet te redden. Dat gaat me gewoon te ver."

Twee kanten

Na de uitspraken van zijn moeder beseft André zich dat er een kans bestaat dat ook hij ooit tegenover zijn moeder in de rechtszaal komt te staan. In een rechtszaal heb je twee kanten en hij stelt Ricardo, zijn toenmalige manager, dan ook een lastige vraag. "Aan welke kant ga je zitten? " , stuurde de zanger naar hem in een bericht.
Ricardo kon geen antwoord geven op de vraag van André. "Het is alsof je tegen een kind zegt mama en papa gaan scheiden en je moet nu kiezen tussen mama of papa. Het is een duivels dilemma" , zegt Ricardo over de situatie. "Uiteindelijk is mijn antwoord ook geweest dat ik die keuze niet wilde maken." Daarop besloot André, hoe moeilijk het ook was, om de knoop zelf door te hakken. "Ik heb besloten om niet met elkaar door te gaan."

Geleerd om te praten

De zanger vond het een ontzettend lastige beslissing om te nemen, maar hij weet een stuk beter met de situatie om te gaan dan een aantal jaar geleden. "Twee jaar geleden was dit voor mij een reden geweest om te drinken en om de hele wereld in elkaar te laten storten" , zegt André. "Om er vooral niet over te praten en gewoon heel triest aan een bar te gaan hangen en het helemaal in je eentje proberen op te lossen, wat natuurlijk never nooit niet gaat."
Gelukkig heeft André nu de juiste mensen om zich heen met wie hij kan praten. "Dat is natuurlijk het allerbeste wat je kan doen", sluit de zanger af.

Fan van Reality

En dan nu het klapstuk waar iedereen op heeft gewacht: de enige echte André Hazes lijkt fan te zijn van Reality! Toen wij nietsvermoedend achter onze laptop zaten om de nieuwste aflevering van André Hazes: The Next Chapter te bekijken, zagen we opeens een artikel van onze eigen website voorbijkomen. Wij zijn natuurlijk ontzettend vereerd dat André en zijn team afweten van ons bestaan.
Dreetje mocht je ook dít artikel toevallig lezen: wij houden stiekem ook van jou! Zonder jou en je familie zouden wij immers geen reden hebben om nog te bestaan.