André Hazes stopt met zingen na terugval: 'En dan voor altijd'

Entertainment
door Indy
maandag, 02 oktober 2023 om 16:00
andre hazes clean
RTL Boulevard benadrukt regelmatig dat André Hazes tegenwoordig niet meer de grote ster is die hij ooit is geweest. De zanger kan er zelf niet boos om zijn: "Het is gewoon waar."

Geen goede comeback

André Hazes hoopte met de terugkomst uit de afkickkliniek dat zijn status verbeterd zou zijn en dat mensen weer massaal naar hem willen luisteren. Maar niets blijkt minder waar: André’s comebackconcert is na een halfjaar nog steeds niet uitverkocht en ook zijn nieuwe muziek wordt nauwelijks gestreamd.
Als kers op de taart maakte RTL Boulevard hele items over de floppende carrière van de zanger. In een interview met LINDA zegt André het niet vervelend te vinden dat deze items over hem worden gemaakt. "Het is gewoon waar. Die muziek wordt nog niet top beluisterd en de concerten zijn niet meer binnen een minuut uitverkocht" , begint de zanger "Ik heb de keuze gemaakt om een ander soort muziek maken en dan kan ik moeilijk van mijn fans verwachten dat ze dat meteen een goed idee vinden.”

Realitycheck

Volgens André is het voor hem alleen maar een realitycheck. De zanger is er twee jaar uit geweest en moet, naar eigen zeggen, weer van onderaan beginnen. "Die realitycheck is wel goed voor me, nadat ik toch eventjes naast mijn schoenen ben gaan lopen en dacht dat ik helemaal het mannetje was. Ik heb er nu bewust voor gekozen om dit jaar maar drie shows in Nederland te doen.”
En die drie shows lijken ook meer dan voldoende te zijn, aangezien zelfs zijn comebackconcert nog niet eens is uitverkocht. “Het liefst had ik er meteen veertig gepland, maar ik wil eerst zien hoe het gaat. Ik geloof erin dat mensen mijn nieuwe nummers ook mooi gaan vinden.”

Terugval

André deelde eerder heftige verhalen over de tijd dat hij verslaafd was aan alcohol. Zo kreeg hij een keer ruzie met zijn huidige vriendin Monique Westenberg . Hij kon zich niks meer herinneren van de avond. “Tot het moment dat ik wakker werd: huilend, in de armen van mijn schoonmoeder, met een bungelende hand.” André keek om zich heen en zag dat hij de hele hotelkamer had verbouwd en dat Monique stond te huilen op de gang. “Zo’n persoon werd ik dus van de drank; iemand die alles kapotmaakte en dan een black-out kreeg. Gelukkig ben ik geen vechter, dus ik heb nooit geweld gebruikt naar mensen. Maar ik moest wel naar het ziekenhuis omdat mijn hand was gebroken.”
Inmiddels is de zanger twee jaar clean en daar is hij erg trots op. Hij wil daarom ook geen enkel risico op een terugval nemen. “Als optreden ervoor zorgt dat ik weer in de verleiding kom om drank en verboden middelen te gebruiken, stop ik er meteen mee – en voor altijd. Hopelijk is dat niet zo en blijf ik nog heel lang muziek maken.”