André Hazes neemt verantwoordelijkheid: 'Ik zie mijn fouten in'

Entertainment
door Indy
donderdag, 05 oktober 2023 om 9:43
andre hazes
Vrijdag brengt André Hazes zijn nieuwe album Op Mijn Lijf Geschreven uit. En het is er niet zomaar een. De zanger laat donderdag in een verklaring weten dat hij zijn 'diepste gevoelens' op zijn 'eigen manier heeft verwoord en in muziek omgezet'.

Inspireren tot verandering

Voor het nieuwe album werkte André Hazes met een nieuw team van muzikanten, songwriters en producers. "We hebben maandenlang in de studio gezeten en hebben gestoeid met de woorden die in mijn hoofd ronddwaalden en de melodieën die ik op de meest onverwachte momenten voelde opkomen. Ik kreeg ruimte van het team om een leidende positie in te nemen in dit creatieve schrijfproces. Daardoor heb ik een kant van mezelf ontdekt die ik nog niet kende. Voor het eerst in mijn leven heb ik met overtuiging en volle overgave vanuit mijn hart geschreven en gezongen. Dit album vertegenwoordigt daarom precies wat ik op dat moment voelde."
Volgens de zanger is de sound uniek en wellicht anders dan we van hem gewend zijn. "Maar het is en blijft André Hazes-muziek omdat ik degene ben die de teksten heeft geschreven en omdat ik degene ben die het zingt."
André vertelde eerder al in de middagshow van Frank Dane bij Radio 538 dat hij zelf erg blij is met het resultaat en het proces dat achter het album zit. “Het klinkt misschien heel cliché, maar ik weet dat er heel veel mensen in de situatie zitten waar ik twee jaar geleden in zat. Mensen die niet durven af te kicken of aan zichzelf te werken. Dit is voor hun. Dit is mijn verhaal voor hun.”

Fouten in het verleden

Eerder deelde André in een interview met LINDA heftige verhalen
over de tijd dat hij verslaafd was aan alcohol. Zo kreeg hij een keer ruzie met zijn huidige vriendin Monique Westenberg . Hij kon zich niks meer herinneren van de avond. “Tot het moment dat ik wakker werd: huilend, in de armen van mijn schoonmoeder, met een bungelende hand.” André keek om zich heen en zag dat hij de hele hotelkamer had verbouwd en dat Monique stond te huilen op de gang. “Zo’n persoon werd ik dus van de drank; iemand die alles kapotmaakte en dan een black-out kreeg. Ik moest wel naar het ziekenhuis omdat mijn hand was gebroken.”
Op persoonlijk vlak heeft de zanger inmiddels ook een ontwikkeling doorgemaakt. "Ik zie nu in dat ik fouten heb gemaakt in het verleden en ik heb geleerd dat er altijd een plaats is voor herstel en vergeving. Meer dan ooit kan ik zeggen dat ik weet wie ik ben. Ik kijk nu vooruit en kan niet wachten om de zalen weer plat te spelen."