Wie is Babs Schutte uit Wie is de Mol?

Entertainment
zondag, 10 december 2023 om 9:30
ontwerp zonder titel 2023 11 30t143204907
Haal je Mollboekje maar tevoorschijn, want een fris seizoen van Wie is de Mol? staat op het punt van beginnen. Babs Schutte is een van de deelnemers, maar wie is zij eigenlijk?

Babs Schutte

Nog heel even wachten en dan kan de nieuwe Mol weer worden ontdekt in dit zenuwslopende spelprogramma Wie is de Mol? Dit jaar vonden de opnames plaats in Mexico, waar ook de artiest, producer en songwriter Babs Schutte naar het Latijns-Amerikaanse land afreisde. Mogelijk ken je de muzikante van haar meest beluisterde nummer Altijd Tijd met Willie Wartaal. In haar Nederlandstalige nummers zingt en rapt ze over maatschappelijke thema's.
Met haar nummers heeft ze diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Popprijs Overijssel en een nominatie voor Song van het Jaar. Daarnaast heeft ze opgetreden op verschillende festivals zoals Eurosonic, Zwarte Cross, Oerol en Lowlands.

Tactiek

Babs is van mening dat ze in het spelprogramma niet snel als een bedreiging wordt beschouwd. " Ik denk dat mensen mij een beetje onderschatten, maar ik ben heel analytisch en let heel goed op
", vertelt Babs in een video op het Instagramaccount van Wie is de Mol?
Misschien wordt zij wel de nieuwe winnaar van Wie is de Mol?

Molboekje

Sinds 2014 is er voor elk nieuw seizoen van Wie is de Mol? een Molboekje beschikbaar voor de kijkers. Dit boekje is vanaf november direct verkrijgbaar in de winkels en online, direct na de bekendmaking van de kandidaten en het opnameland (met uitzondering van seizoen 22, waar de kandidaten al in augustus bekend waren). Voorheen kon dit Molboekje alleen worden verkregen via een puzzel in de Avrobode. In het Molboekje kunnen kijkers aantekeningen maken over wat ze zien tijdens de uitzendingen, en het bevat ook extra informatie over het programma, de opnamelocatie en de kandidaten. Bovendien bevat het boekje informatie over voorgaande seizoenen.
Ook krijgen de kandidaten elk seizoen een Molboekje waarin ze aantekeningen kunnen maken tijdens de opnames. Deze boekjes worden soms gebruikt bij opdrachten en bij de test zie je vaak dat de kandidaten in deze boekjes kijken.

Internationaal

Het Mol-concept is wereldwijd geproduceerd voor ongeveer dertig landen. De Amerikaanse variant, genaamd The Mole
, heeft vijf seizoenen, waarvan drie met onbekende en twee met bekende Amerikanen. De opnames vonden onder andere plaats op Hawaï en het laatste seizoen dateert uit 2008.
Het concept heeft ook andere namen zoals Agent in Polen, O Sabotador in Portugal, Mullvaden in Zweden, Wer ist der Maulwurf en vanaf 2020 The Mole in Duitsland, La Talpa in Italië, El Traidor en El Topo in Spanje, en The Mole
in Groot-Brittannië, de VS en Australië. In 2022 verscheen een eigen versie op Netflix onder de titel The Mole , die op 7 oktober begon.