Bridget Maasland over beschuldigingen Matthijs van Nieuwkerk: 'Topje van de ijsberg'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 13 februari 2024 om 9:59
roze en wit ik ben toe aan weekend landschap rechthoekige laptopsticker 4
Bridget Maasland verwacht dat er op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog veel meer Matthijs van Nieuwkerk juice naar buiten komt. “Dit is het topje van de ijsberg.” Dat onthult ze in de BLVD Podcast....

Matthijs van Nieuwkerk gecanceld

Matthijs van Nieuwkerk is voor de tweede keer in korte tijd gecanceld: na BNNVARA heeft nu ook RTL hem min of meer op non-actief gezet. De publieke omroep deed dat vanwege verbaal wangedrag op de werkvloer, de commerciële omroep vanwege kersverse beschuldigingen op het gebied van fysiek én seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Bij de NPO zijn de laatste jaren allerlei incidenten aan het licht gekomen, variërend van schreeuwen tot intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. De oprichting van de onderzoekscommissie in 2022 werd aanvankelijk getriggerd door een artikel in de Volkskrant dat misstanden bij De Wereld Draait Door blootlegde. Volgens tientallen voormalige werknemers maakte Matthijs van Nieuwkerk zich schuldig aan ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’.

Machtsverhoudingen

Bridget Maasland was niet verbaasd door de recente onthullingen. "Toen dat Volkskrant-artikel uitkwam, dacht ik al dat het eigenlijk over iets heel anders zou gaan, gezien wat er achter de schermen gonst en in de wandelgangen wordt gefluisterd", onthult ze in de BLVD podcast. "Dat het over seksueel grensoverschrijdend gedrag zou gaan. En nu komt daar langzaamaan toch ook een topje van de ijsberg over naar buiten. En dan heb ik het niet over de privésfeer, maar over de machtsverhoudingen. Een presentator met een stagiaire."

Spullen pakken

Peter van der Vorst en Matthijs hebben hun geplande samenwerking in de ijskast gezet na het rapport van Commissie-Van Rijn. RTL's Directeur Content legt uit: "Na de nieuwe beschuldigingen is er nieuwe onrust ontstaan. Matthijs ontkent de beschuldigingen ook." Peter voegde eraan toe dat ze misschien beter hadden moeten wachten, maar ja, 'met de kennis van nu'.
Matthijs besloot door de geruchten direct zijn spullen te pakken en Nederland te ontvluchten. Samen met Martha Riemsma reed Matthijs naar Parijs, de stad waar hij het liefst verblijft. Het is niet bekend hoe lang de twee in Parijs blijven...