Peter Gillis zorgt voor opschudding tijdens carnaval: 'Kale afzetter'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 13 februari 2024 om 11:39
3 30
Eén van de meest besproken Nederlanders van de afgelopen tijd, Peter Gillis, kon er donder op zeggen dat hij ergens in een carnavalsoptocht onder vuur zou komen te liggen.

Peter Gillis

Peter Gillis, de koning van vakantieparken en bekend van het SBS6-programma Massa is Kassa, blijft het aandachtspunt in de media door zijn tumultueuze leven. Van ingetrokken vergunningen tot lopende zaken met Nicol Kremers , Gillis lijkt nooit ver weg van gedoe. Met de sluiting van vakantiepark Prinsenmeer en het vandalisme op het graf van zijn moeder , heeft ook de aandacht van de gemeente op zich gericht vanwege illegale bomenkap bij kasteel Genenbroek. Alsof dat nog niet genoeg is zorgden Peter en zijn vriendin Wendy voor de nodige ophef tijdens carnaval met hun gewaagde outfitkeuze, waarbij ze flink wat zelfspot lieten zien.

Outfit voor carnaval

Het stel werd gespot in een trui met de tekst 'sugardaddy', terwijl Wendy pronkte met een trui waarop 'golddigger' te lezen was. De caption die het instagramaccount vkmagcom heeft gedeeld luidde als volgt: "Peter Gillis en zijn vriendin Wendy hebben toch wel de nodige dosis zelfspot, want kijk maar eens naar hun outfit voor carnaval. Ook geniaal om met de 'Peter Gillis' carnavalswagen op de foto te gaan."
Natuurlijk lieten de reacties niet op zich wachten. Zo werd er gereageerd door een volger "inclusief masker! Top hoor." Een andere reactie volgde "Gewoon hun normale kleren hoor." En alsof dat nog niet genoeg was, werd er ook nog een reactie gegooid met: "Kale afzetter."

Levensgrote pop

Het lijkt erop dat Peter Gillis het wel zag aankomen. Tijdens een carnavalsoptocht in Esbeek werd hij onderwerp van spot in de vorm van een levensgrote pop op een carnavalswagen. De groep achter deze creatie, K&B, wilde twee thema's verbinden en koos ervoor om Gillis en zijn recente perikelen rond Prinsenmeer op een luchtige manier te belichten.
Ondanks alle ophef rond Gillis, genoot hij blijkbaar van de aandacht en nam zelfs de tijd om de carnavalswagen in Esbeek te bewonderen. In een filmpje deelde hij zijn enthousiasme en bedankte het "topvolk" van Esbeek. De carnavalsgroep K&B, die geen scrupules lijkt te hebben, viel uiteindelijk in de prijzen en werd uitgeroepen tot de beste carnavalswagen van 2024 in Hilvarenbeek.