Bridget Maasland in therapie: 'Veel onverwerkt verdriet'

Entertainment
woensdag, 06 december 2023 om 14:09
ontwerp zonder titel 2023 12 06t135219101
Bridget Maasland volgt een schematherapie om aan haar onverwerkte verdriet te werken. Op wekelijkse basis zoekt de presentatrice begeleiding bij een psychiater om deze emotionele bagage te verwerken en haar welzijn te bevorderen. "Het helpt me enorm."

Confronterende schematherapie

Binnenkort lanceert Bridget Maasland haar debuutboek met de titel ' Hoe word ik 50' . Volgens de presentatrice is het geen biografie, maar komt wel haar hele leven voorbij. "Hoe ik ernaar heb gekeken en hoe ik 50 word. Daar horen ook de minder leuke dingen uit mijn leven bij, die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben ", legt Bridget uit in weekblad Weekend .
Voor Bridget is het confronterend om met dat onderwerp bezig te zijn. " Het is sowieso confronterend. Ik zit in schematherapie, loop wekelijks bij een psychiater ", onthult ze. " Dat is na het tv-programma De Kist gekomen dat ik dacht: ik geloof toch wel dat ik hier iets mee moet … Die therapie helpt me enorm. "

Onverwerkt verdriet

Bridget volgt de therapie vanwege onverwerkt verdriet. " Ik had elf jaar een relatie met mijn eerste vriendje Tijl. Wij zijn nog steeds hele goede vrienden."
De twee maakten een ontzettend heftige periode door. "Zijn moeder stierf in de tijd dat ik met hem ging, ik zat op dat moment aan het bed. De beademing moest gestopt worden en dat werd aan mij gevraagd.
De presentatrice voelde een heftig mede-verantwoordelijkheidsgevoel. "Ik was een kind van begin 20. Daarnaast ben ik er één van een tweeling, mijn broertje is doodgeboren. Zo zijn er nog een aantal dingen gebeurd in mijn jeugd. Er zit een bepaald patroon in, het heeft allemaal te maken met verlatingsangst. "
Ondanks het feit dat Bridget worstelt met verlatingsangst, weerhoudt dit haar er niet van om een nieuwe liefde te vinden. " Ik sta altijd wel open voor een nieuwe liefde. Misschien sta ik er nu wat minder voor open omdat ik momenteel meer met mezelf bezig ben, dat durf ik niet te zeggen. Maar als hij langskomt en ik zie hem, dan is hij welkom. "

Afslankpillen

Bridget werd onlangs het slachtoffer van nepadvertenties. Haar naam en gezicht werden gebruikt in advertenties voor zogenaamde afslankpillen. Volgens de presentatrice is het ‘allemaal fake’. " Dat dit mag, vind ik echt schandalig en onbeschoft. "
Onlangs heeft de presentatrice haar implanten laten verwijderen . " Ik lijk dus wel wat slanker. Ik train ook hard, dus ik doe er echt een hoop voor. Dat gebeurt echt niet als je deze gummetjes inneemt." Volgens de presentatrice is het ‘allemaal fake’. " Dat dit mag, vind ik echt schandalig en onbeschoft. "