Dit is er besproken in de rechtszaak van Rachel Hazes tegen Yvonne Coldeweijer

Entertainment
door Sophie
maandag, 09 januari 2023 om 14:27
rechtszaak yvonne en rachel
De rechtszaak tussen Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer is begonnen. Wij gaan je alles vertellen wat je over de rechtszaak moet weten. Alle onzin over de 'gecremeerde kroket', het contact tussen Rachel en André Hazes en wie er uiteindelijk gelijk lijkt te hebben. Dit is alles over de rechtszaak tussen Yvonne en Rachel.
Advocaat Rachel Hazes
De advocaat van Rachel Hazes laat verschillende dingen weten wanneer hij aan het woord is. Hij laat weten dat Rachel als bekende Nederlander wel wat gewend is door de jaren heen, maar dat deze juice écht andere koek is. De video van Yvonne zou de bekende emmer hebben doen overlopen. Er is een grens aan het toelaatbare.
Rachel wenst niet neergezet te worden als 'gecremeerde kroket' en 'narcistisch'. De gedane aantijgingen zijn intens kwetsend. Ook zou het niet juist zijn dat Rachel de brief heeft gelekt. Ook is het onjuist dat dit de reden zou zijn dat moeder en zoon André Hazes het contact hebben verbroken. Wel is er op dit moment sprake van minder contact tussen moeder en zoon, maar er is geen sprake van een definitieve breuk. Via de app hebben de twee contact met elkaar gehad.
Volgens Yvonne zou Rachel de kliniek hebben gebeld waar André op dat moment was. Deze informatie zou ze baseren op iets wat een spion haar heeft vertelt. Ook zou Monique Westenberg zaken aan Yvonne hebben gelekt, maar volgens de advocaat van Rachel is dit zeer onwaarschijnlijk omdat ze zoveel kritiek had op roddelkanalen.
De aantijgingen die Yvonne zou doen aan Rachel wordt geen enkel algemeen belang gediend. Yvonne zou Rachel een 'bloedzuiger' en 'knettergek' noemen. De gevolgen van deze woorden zouden voor Rachel groot zijn.
De relatie tussen Rachel en André kent zo zijn ups en downs. Door de kwetsende uitlating en de media die dit heeft overgenomen werd deze relatie nog meer onder druk gezet, tot groot verdriet van Rachel.
Yvonne heeft een bereik van honderdduizenden volgers en dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ze zou geen wederhoor hebben toegepast. Als Yvonne dit wel had gedaan had ze kunnen zien dat de brief die ze in handen heeft gekregen, anders is dan de brief waar Rachel over beschikt.
Het recht van vrijheid van meningsuiting van Yvonne gaat voor. Rachel is al jarenlang in de media het onderwerp van gesprek. Yvonne prikt door de onzin die BN'ers verkondigen heen en geeft een kritisch en wenselijk tegengeluid op wat ze zelf op social media verkondigen. Rachel Hazes is één van de grootste namen in de Nederlandse showbizz. Financieel gezien lift ze mee op de naam Hazes, als laatste vrouw van André Hazes senior. Kort voor zijn overlijden werd bekend dat er spanningen waren in het huwelijk. Sinds zijn overlijden in 2004 komt Rachel constant op in de media, heeft ze zeggenschap over zijn muzikale nalatenschap, komt ze met musicals en merchandise, zoals badslippers bij de Lidl.
Ook zou Rachel bezig zijn met een 'schandaalboek', volgens haarzoon André zal dat ontzettend heftig worden. Als ze zelf zo uithaalt, dan moet ze nu niet zo piepen. Een voorbeeld: 'In een eerdere documentaire werden privébeelden gedeeld, die haar dochter Roxeanne Hazes graag voor zichzelf had gehouden. Ze plaatste haar eigen belang voor dat van haar dochter.' Rachel maakt handig gebruik van de media in haar eigen voordeel. Als haar zoon één jaar clean is, plaatst ze daar een foto van op haar Instagram, dat is tevens ook een privézaak.
De desbetreffende brief kan niet anders dan uit de directe omgeving van André Hazes komen. Ook zoekt Rachel constant de bekende ex-geliefden van haar zoon in de media op. Zo poseert ze met Bridget Maasland en Sarah van Soelen om zelf op de voorgrond te komen.
Iets aan de brief of video die Yvonne maakte is André er 100% zeker van dat zijn moeder Rachel de brief aan Yvonne heeft gestuurd. Dit heeft hem zo kwaad en teleurgesteld gemaakt dat hij heeft besloten het contact te verbreken. De informatie zou door twee spionnen zijn gegeven, eerder kwamen zij keer op keer met de juiste informatie. Ook houden zij regelmatig contact met Yvonne. Dat spionnen anoniem zijn, maakt ze zeker niet onbetrouwbaar. Deze spionnen komen uit de omgeving van de familie Hazes, tot op heden hebben zij Yvonne nog geen foutieve informatie verschaft.
Yvonne wist niet dat weekblad Privé een dag later met exact dezelfde informatie kwam die zijzelf ook had. Dat 'Rachel het niet zou trekken dat André weer close contact had met Monique Westenberg.' Daarom zou Rachel de brief wel eens gestuurd kunnen hebben. Privé is zelfstandig met dit nieuws naar buiten gekomen.
De uiting 'gecremeerde kroket' zou door het publiek zijn bedacht door de gebruinde look van Rachel.
Yvonne heeft nooit als feit benoemd dat Rachel de brief naar haar zou hebben gestuurd. Altijd heeft ze gezegd 'van horen zeggen' en 'spionnen zeggen dat'. Door de informatie van de spionnen en het artikel in weekblad Privé kon Yvonne dit uiteindelijk wel aannemelijk maken.
Yvonne vs Rachel
Rachel zou niet op haar teentjes zijn getrapt, maar er zou vooral onjuiste informatie worden gedeeld. Ook ontkent ze de brief te hebben gestuurd naar Yvonne. Yvonne vertelt ook dat je haar opmerkingen met een korreltje zout zou moeten nemen. Het is aannemelijk dat er helemaal geen contact meer is tussen Rachel en André Hazes.
In eerste instantie heeft Yvonne haar video verwijderd om haar bronnen te beschermen. Het werd gevaarlijk. Nadat het weekblad Privé met precies hetzelfde nieuws naar buiten kwam heeft zij besloten de video opnieuw online te plaatsen. "Ik vind de waarheid belangrijk. Dat moet boven tafel komen. Is het niet voor mezelf, dan wel voor andere mensen. Wat mevrouw Coldeweijer doet kan echt niet", vertelt Rachel zelf. "Ik ben hier voor de waarheid vandaag. Ik heb begrepen dat er geen contact meer tussen beide is. Ik zal met volle overtuiging achter mijn juice blijven staan", vertelt Yvonne.
De zitting is klaas. De uitspraak volgt op 23 januari tussen 15:00 uur en 17:00 uur.