Wie stelt de duo's samen in Boerderij van Dorst?

Entertainment
maandag, 25 december 2023 om 11:00
ontwerp zonder titel 2023 12 20t115444600
Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland voor een nieuw seizoen Boerderij van Dorst om diens droom na te jagen: het verbouwen van voedsel en bewuster omgaan met de wereld. Maar welke invloed hebben zij eigenlijk op de duo's die langskomen?

Unieke duo's

Raven heeft al heel wat opmerkelijke duo's mogen ontvangen in diens eigen programma Boerderij Van Dorst . Maar wie maakt die duo's eigenlijk en worden kandidaten met een specifieke aanleiding gekozen? Vaak is het zo dat duo's elkaar niet kennen. Dit was ook het geval met zangeres S10 en radio-dj Bram Krikke. “S10 zei in het programma dat ze geen boegbeeld wilde zijn voor jongeren met psychische problemen”, vertelde Pim Castelijn, eindredacteur en producent van Boerderij van Dorst in een interview met Veronica Superguide. “Maar uiteindelijk is ze wel iemand waar mensen troost uit kunnen halen en zich in kunnen herkennen. Ik ben blij met de positieve reacties.”
Bram Krikke en S10 vormden een onverwachte combinatie, maar dat is juist het unieke format van het programma. “We proberen echt verrassende duo’s te vinden”, vertelt Pim. “De ene keer vinden we een tegenstelling en de andere keer juist een gedeeld thema. We gaan op zoek naar wat prikkelt.
Het duo Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager zorgde zelfs voor een kijkcijferrecord . De eerste aflevering van het vijfde seizoen had maar liefst 1,059 miljoen kijkers.

Raven heeft invloed

Pim wijst naar de deelnemers Sor en Janny van der Heijden als voorbeeld. Ze verschenen in het vierde seizoen van Boerderij van Dorst
en hadden raakvlakken op het gebied van gezondheid. Zo is Sor aan één oor bijna doof en heeft Janny zichtproblemen. Er was overigens geen specifieke actuele aanleiding nodig. “We proberen de actualiteit juist niet leidend te laten zijn: verrassende combinaties zijn veel interessanter.”
Raven heeft aanzienlijke invloed op de selectie van de gasten. “ Hen is niet alleen het gezicht van het programma, maar ook de maker. Je hebt presentatoren die zich goed voelen bij de autocue oplezen, maar hen komt zelf met ideeën en smaken”
, vertelt de producent verder. Dat maakt de presentator een uniek talent, meent de producent. “Het is niet het meest unieke format van de wereld, maar Raven is dat wel. Raven is zowel het cement als de saus van het programma.”