Erica Meiland zet Martien Meiland buitenspel: 'Pensioen niet op naam van familie'

Entertainment
door Sophie
maandag, 02 januari 2023 om 11:50
erica zet martien buitenspel 1
Onlangs kocht de familie Meiland een pension in Noordwijk en doopten dit om tot 'Code Rosé'. Toch blijkt er een addertje onder het gras, het pensioen staat helemaal niet om naam van de familie, maar op het bedrijf waar alleen Erica eigenaar van is. Martien is zakelijk dus buitenspel gezet.
Het pension in Noordwijk
Natuurlijk houdt de familie Meiland van een uitdaging, dus moeten ze ook aan dit pension nog ontzettend veel doen. Gelukkig waren ze het over de naam 'Code Rosé' ontzettend snel eens. De naam komt voort uit de wind dit vaak waait in Noordwijk en natuurlijk hun liefde voor wijn.
Het pension was al eerder verkocht aan een vastgoedbedrijf voor 1.325.000 euro, het koopcontract werd in juli 2022 zelfs getekend, meldt weekblad Party. Dit vastgoedbedrijf wilde het pension slopen en hier een appartementencomplex bouwen. Hier besloot de gemeente Noordwijk een stokje voor te steken, ze zetten een streep door het plan. Hierdoor was de mogelijkheid voor de familie Meiland er om het pension alsnog te kopen.
BekendeBuren suggereert dat Erica daar wellicht een rol in gespeeld heeft. Dit komt omdat ze gemeenteraadslid namelijk de Partij voor de inwoners is.
Martien is zakelijk buitenspel gezet
Een nieuw familieproject, zo klinkt het in ieder geval. Maar wat blijkt, het pension staat helemaal niet op naam van de familie. Het pension staat om nam van Renkeland B.V., dit is het bedrijf waar alleen Erica eigenaar van is. "Het klopt, de echte eigenaar is Renkeland B.V.", vertelt Erica aan Party. Dit betekent dat Martien dus eigenlijk niets te zeggen heeft over het pension, aangezien Erica de enige en echte eigenaar is. Martien staat zakelijk gezien buitenspel.