Evert Santegoeds komt terug op kritiek: 'Hypocriet'

Entertainment
vrijdag, 08 december 2023 om 16:15
ontwerp zonder titel 2023 12 08t134239581
Evert Santegoeds haalt stevig uit naar Bridget Maasland en haar mede-collega's bij RTL Boulevard, hij vindt dat ze heel hypocriet zijn. "Dan denk ik: nou, Bridget, kijk jij nou maar uit met je vrieskast."

Waar maken ze zich druk om?

Evert Santegoeds, de baas van Privé , wordt bekritiseerd omdat hij Bibi Breijman heeft aangemoedigd om haar zwangerschap bekend te maken , terwijl ze slechts zes weken in verwachting is. De presentatoren van RTL Boulevard, vooral Bridget Maasland, keuren dit sterk af en vinden het ongepast om een zwangere vrouw onder druk te zetten.
Evert kan niet plaatsen waar iedereen zich nu zo druk om maakt. " Bibi en Waylon kwamen al vrij snel met een bevestiging van het nieuws. Bij Boulevard hadden ze er grote moeite mee dat we het brachten. Ik vond het wel een hypocriet zooitje daar hoor. Eerst dat nieuws te brengen en vervolgens de boodschapper om zeep gaan helpen ", briest hij in de podcast Strikt Privé.
Zo gaat hij verder: " Dan denk ik: als je het dan zó erg vindt dat dit nieuws op straat ligt, had het dan voor je gehouden en het onderwerp genegeerd, maar niet het eerst brengen en dan zeggen dat wij er veel te ver meegaan om het in zo’n vroeg stadium naar buiten te brengen. "

Juiste volgorde handhaven

In deze context moet Evert wel de juiste volgorde handhaven. Het nieuws werd door RTL Boulevard naar buiten gebracht omdat Bibi het zelf op haar eigen sociale media had aangekondigd, niet met Privé als bron. Het verwijt van hypocrisie zou alleen gerechtvaardigd zijn geweest als Bibi had gezwegen en Boulevard toch met het nieuws was gekomen vanwege de cover van Evert.
Evert blijft echter bij zijn standpunt: Bridget en haar collega's worden volgens hem als hypocriet beschouwd. "Dan denk ik: nou, Bridget, kijk jij maar uit dat er geen mensen geheugenverlies krijgen in je vrieskast
", sneert hij, wijzend op het Freezlab-incident met René Mioch en Bridgets imago als ijskoningin. "Maken jullie dat programma, maak ik m’n blad. "

Geen spijt

Evert heeft geen spijt, over wat hij heeft gedaan. " De bron was zó duidelijk en die zit zó dichtbij. Het was een overweging en als ze het zelf aan mensen gaan vertellen. Ja, het is nou eenmaal nieuws dat rond gaat zingen en dan heb je het blijkbaar toch aan te veel mensen verteld."