Financiële zorgen voor Sonja Bakker: 'Verkoop door geldnood'

Entertainment
door Indy
donderdag, 21 september 2023 om 9:36
sonja bakker verkoopt dit rijksmonument met tonnen winst 1
Volgens geruchten zit dieetgoeroe Sonja Bakker in geldnood. Ze heeft haar hotel en penthouse in Amsterdam te koop gezet en ook de zaken op Ibiza lijken niet goed te lopen. Haar carrière is sinds de beschuldiging van plagiaat in een neerwaartse spiraal beland.

Plagiaat

Eerder dit jaar werd Sonja beschuldigd van het plegen van plagiaat . RTL Boulevard had bewijs dat ze enkele recepten letterlijk van anderen had overgenomen. Sonja wilde er zelf niet voor opdraaien en gaf haar medewerkers de schuld, maar bij nader inzien gaf ze aan dat ze toch wel schuldig was.
Toch besloot het Openbaar Ministerie niet over te gaan tot vervolging . Dit heeft te maken met het feit dat er door de media heel heftig is gereageerd op het plagiaat van Sonja. Ook zijn er volgens de rechter civielrechtelijke procedures mogelijk en heeft de zaak bij de strafrechter geen hoge prioriteit.
Sonja heeft in ieder geval geen bonuspunten gescoord met het plegen van plagiaat en sindsdien is haar carrière in een neerwaartse spiraal geraakt. Volgens geruchten zelfs zo erg dat ze in geldnood zit.

Panden te koop

Onlangs meldde BekendeBuren dat Sonja haar hotel te koop
heeft gezet. Het hotel ligt 20 meter van de dijk van Volendam en Sonja geeft de reden waarom ze het wil verkopen. ” De bedrijfsvoering van de huidige eigenaren richt zich op de ontwikkeling en exploitatie van woningvastgoed. De exploitatie van het hotel ligt voor hen te ver af van hun kernactiviteiten.”
Nu meldt BekendeBuren
dat Sonja niet alleen haar hotel, maar ook haar luxe penthouse te koop heeft gezet. Ze woonde tot voor kort in het pand samen met haar vriend Barry van Suijdam. Ze kocht het penthouse in 2016 voor een prijs van 1,3 miljoen euro. Ze betaalde het volledige bedrag met haar eigen geld, dus er valt voor haar een hoop winst te behalen.

Geldnood

Sonja woont samen met Barry al bijna twee jaar op Ibiza. Ondanks dat ze op Ibiza woont, kon ze tot voor kort nog geen afscheid nemen van haar huis in Amsterdam. Volgens insiders heeft ze alsnog besloten het te verkopen, omdat ze in geldnood zit. Dit meldde weekblad Weekend
Samen met Barry bezit ze meerdere appartementen op Ibiza die ze verhuren, maar daar verdienen de twee niet de hoofdprijs mee. Onlangs werd bekend dat de maandhuur van een van de panden verlaagd werd van 1.850 euro naar 1.490 euro. Daarnaast werkt Sonja op Ibiza af en toe als fotografe, maar ook hier zou ze niet veel geld mee verdienen.

Nog meer geruchten

Een insider vertelde aan Weekend dat Sonja volgers koopt op Instagram. "Vorige maand nog, opeens had ze er van de een op de andere dag zomaar 5.000 mensen bij. En hoe kun je nu 22.000 volgers hebben, maar gemiddeld slechts 20 likes krijgen op iedere post?”
beweerde onlangs dat Sonja en Barry uit elkaar zijn, maar Barry ontkracht dit gerucht. "Sonja en ik zijn NIET uit elkaar. Ik ben zondagochtend gewoon naar Nederland gevlogen om mijn kinderen op te zoeken" , zegt hij in een interview met Ditjes en Datjes .