Wie is Fons Hendriks uit Wie is de Mol?

Entertainment
zaterdag, 02 december 2023 om 9:30
ontwerp zonder titel 2023 11 24t150001354
De deelnemers van het 24ste seizoen van Wie is de Mol? zijn onthuld. Fons Hendriks is een van de fortuinlijke kandidaten die op zoek gaat naar de Mol, maar wie is hij eigenlijk?

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden door AVROTROS . Het programma wordt jaarlijks uitgezonden in januari en februari, met het seizoenseinde in maart. Sinds 2016 begint het programma op de eerste zaterdag van het jaar; voorheen was dit op de eerste donderdag, behalve als Nieuwjaarsdag op een zaterdag viel. De opnames vinden plaats in de zomer van het voorgaande jaar, meestal in augustus tot en met september.
De kandidaten en het opnameland worden doorgaans in november bekendgemaakt. Wie is de Mol? behoort tot de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie. Het is een spelprogramma waarbij de kandidaten samenwerken om geld te verdienen tijdens opdrachten voor een gezamenlijke pot. Eén van hen is de mol, die in het geheim het spel saboteert en ervoor zorgt dat er zo min mogelijk geld in de pot komt. Degene die ontdekt wie de saboteur is, wint uiteindelijk de pot en gaat met de prijs naar huis.

Kandidaten Wie is de Mol?

Dit jaar gaan de tien kandidaten
in Mexico op zoek naar de Mol. Opnieuw staat presentator Rik van de Westelaken aan het roer, samen met de volgende deelnemers:
  1. Anna Gimbrère: Wetenschapsjournalist/presentatrice, bekend van o.a. Restaurant van de toekomst en De wilde ruimte.
  2. Babs Schutte: Artiest/producer/songwriter.
  3. Fons Hendriks: Presentator, bekend van o.a. Radar.
  4. Jeroen Spitzenberger: Acteur, bekend van o.a. Alles is liefde en Mannenharten.
  5. Jip van den Toorn: Cartoonist.
  6. Justin Mooijer: Drag Artiest, bekend van o.a. RuPaul’s Drag Race: UK vs the World.
  7. Kees van der Spek: Presentator, bekend van o.a. Oplichters Aangepakt.
  8. Rian Gerritsen: Actrice, bekend van o.a. Celblok H.
  9. Rosario Mussendijk: Artiest, bekend als sor.
  10. Tooske Ragas: Presentatrice, bekend van o.a. Shownieuws.

Fons Hendriks

Fons Hendriks, 37 jaar oud, is presentator, journalist en deelnemer in het aankomende seizoen van Wie is de Mol? . Mogelijk ken je hem van Radar op AVROTROS en zijn eigen programma Radar Checkt! . Daarnaast heeft hij een wekelijkse rubriek genaamd Fons vraagt zich af voor Het Parool
, waarin hij verschillende consumentenvragen onderzoekt, zoals 'wat is er nog speciaal aan speciaalbier?'.
In het verleden was Fons als verslaggever actief voor de talkshow Jinek . Hij heeft ook een praatprogramma gehost bij AT5
in Amsterdam, ondanks dat hij oorspronkelijk uit Rotterdam komt. Verder heeft hij podcasts gemaakt voor NPO , waaronder Verslaafd Gemaakt
, waarin hij de populariteit van roken en vapen onder jongeren onderzoekt. Fons was tevens presentator bij Rambam van BNNVARA .

Gelijk verdacht

Met zijn scherpe blik op consumentenzaken is Fons gewend om onrecht aan de kaak te stellen. Dit instinct voor onrecht zou hem wel eens ver kunnen brengen in het programma waar bedrog aan de orde van de dag is. Fons deelde het nieuws vol enthousiasme op zijn Instagramaccount, wat direct veel reacties uitlokte bij zijn volgers. Velen zien hem nu al als een mogelijke Mol. " Ik zie een ‘M’ in je frons! Is dat de eerste aanwijzing? ", reageert iemand onder de foto.
Fons is volledig overtuigd van slechts één rol die hij kan vervullen in Wie is de Mol? en dat is die van de winnaar. Op de website van het programma deelt hij zijn overtuiging: " Ik ben sowieso de winnaar. Natuurlijk ga ik de Mol ontmaskeren. " Hij heeft in ieder geval genoeg zelfvertrouwen.

Wanneer kunnen we Wie is de Mol bekijken?

Markeer het alvast in opvallend rood in je agenda, want zoals elk ander seizoen wordt Wie is de Mol? Uitgezonden in de eerste week van januari.
Op zaterdag 6 januari keert Wie is de Mol? weer wekelijks terug op NPO1 .