Gaat déze artiest Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival?

Entertainment
donderdag, 07 december 2023 om 14:17
ontwerp zonder titel 2023 12 07t140719073
Radio 538 weet uit 'betrouwbare bron' te melden welke drie artiesten mogelijk Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2024. De genoemde namen zijn Karsu, Numidia en Ilse DeLange.

Ilse de Lange

Vrijdag zouden de drie zangeressen naar verluidt live moeten zingen voor de selectiecommissie om teleurstellingen zoals bij de liveoptredens van Mia en Dion tijdens hun songfestivalavontuur te voorkomen.
Kort nadat haar naam werd genoemd in de radio-uitzending, heeft het management van Ilse de Lange laten weten dat zij in elk geval niet Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. " Ilse wordt sinds haar deelname volgens mij elk jaar genoemd als mogelijke deelnemer, maar ik kan met 100% zekerheid zeggen dat Ilse níet meedoet dit jaar ", zo brengen hun dat, naar buiten.
In 2014 trad Ilse de Lange samen met Waylon op tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen als The Common Linnets. Met hun nummer Calm After The Storm behaalden ze de tweede plaats. In 2019 was ze de coach van de winnaar van het Eurovisie Songfestival, Duncan Laurence. Ze schreef ook mee aan het winnende nummer Arcade . Tot nu toe blijft dit haar betrokkenheid bij het liedjesfestijn.

Numidia in Beste Zangers

Er wordt ook gezegd dat Numidia mogelijk Nederland zal gaan vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Numidia oogstte lof na haar optreden in Beste Zangers . Ze heeft haar inzending samen met Douwe Bob geschreven.
Voor zowel Numidia als Karsu zou het hun eerste deelname aan het songfestival betekenen. Karsu wist ook veel Nederlanders te betoveren met haar stem na haar deelname aan Beste Zangers
in 2021. Het zou dus mogelijk een goede keuze zijn als Numidia Nederland gaat vertegenwoordigen.

Wanneer is het definitief?

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt onthuld. Het liedjesfestijn begint op 7 mei in Malmö, Zweden, vanwege de overwinning van de Zweedse zangeres Loreen tijdens de vorige editie.
Jacqueline Govaert is een van de muziekexperts in de songfestivalcommissie en heeft dus een stem in de beslissing over wie Nederland zal vertegenwoordigen in Zweden. Ze heeft al enkele hints gegeven voor de camera van RTL Boulevard . " Ja, ik heb al wel wat dingen gehoord. Het wordt heel erg leuk. Ja, ik heb er een heel erg goed gevoel bij. Ik ben heel erg enthousiast over waar het heen gaat. "