Glennis Grace geweigerd voor taakstraf in bejaardentehuis: 'Niet in onze buurt'

Entertainment
door Nienke
vrijdag, 15 maart 2024 om 16:25
realitynl 46
Glennis Grace was betrokken bij het Jumbo-incident samen met haar zoon. De zangeres kreeg een taakstraf van 200 uur opgelegd voor openlijke geweldpleging. Het plan was eerst dat Glennis deze uren bij een bejaardentehuis zou voltooien, maar die dachten er anders over...

Glennis Grace Jumbo

Glennis raakte in februari 2022 betrokken bij een geweldsincident bij de Jumbo in Amsterdam. Haar zoon beweerde mishandeld te zijn door de medewerkers en daar was Glennis niet van gediend. Ze heeft voor openlijke geweldpleging 200 uur taakstraf gekregen. Het bejaardentehuis zag het niet zo zitten dat de zangeres daar haar uren zou maken. Zo wilde de instelling haar 'niet in de buurt van oudere mensen hebben na wat er was gebeurd'. Dat vertelt ze zelf aan De Telegraaf.

Plantsoenendienst op een begraafplaats

In plaats van dat Glennis met ouderen mocht werken, heeft ze die 200 uur mogen schoffelen op een begraafplaats. “Hoewel het echt wel bikkelen was op die begraafplaats, vond ik het ook heerlijk om daar bezig te zijn," blikt ze terug. “Drie dagen in de week was ik in de natuur en heel erg op mezelf aangewezen, waardoor ik kon nadenken over de shit die er was gebeurd. Het was misschien niet de meest vrolijke omgeving, maar ik vond het wel iets rustgevends hebben," vertelt de zangeres.

Nieuw begin

Tijdens het werken in de rustige omgeving, heeft Glennis vaak nagedacht over haar leven voor het incident. “Ik was altijd maar aan het werk en maakte nooit tijd voor vrienden en familie. Daar besefte ik hoe belangrijk het is dat je wel met hen blijft afspreken," zegt ze. “In die zin is die periode ook een soort eyeopener voor mij geweest."

Geen optredens

Glennis heeft in het afgelopen jaar ook nauwelijks optredens gehad of nieuwe muziek uitgebracht. Ze heeft voor het nieuwe album voor Gordon wel een duet met hem gezongen. Zo zegt ze: “Gordon is er altijd voor me geweest. Hij is een soort vaderlijk figuur voor me.” Glennis heeft deze vrijdag de eerste single in lange tijd uitgebracht genaamd: 'Zeg Niks.'