Heftige filmpje Matthijs van Nieuwkerk op straat: "Wat een afgang"

Entertainment
door Lois
dinsdag, 27 februari 2024 om 10:10
ozcan akyol
De beelden van ‘niet zo gezellig gedrag’ van Matthijs van Nieuwkerk liggen op straat. Özcan Akyol beweerde dat het om een heftig filmpje gaat, maar nu blijkt dat het om een fragment uit de documentaire over De Wereld Draait Door gaat. "Eus heeft het enorm aangedikt.”

'Heftige filmpje'

Terwijl Özcan Akyol eerder beweerde dat het filmpje op de telefoons van de mensen om wie het gaat' stond, wordt nu duidelijk dat het eigenlijk een fragment is uit een DWDD-docu uit 2015. De onthulling komt nadat een TikTok-filmpje van een licht geïrriteerde Matthijs van Nieuwkerk viraal ging, wat door Akyol werd gepresenteerd als het bewuste 'heftige filmpje'.
"Ik vertelde dat ik ervan was geschrokken, en alle redacteuren die ik daarna tegenkwam zeiden van: ‘ja dit was elke dag, dit is helemaal niet bijzonder’. Dat ik het nooit heb geweten was naïef van mij”, zei Özcan.

Meeloper

Er gaat nu wél opeens een TikTok-filmpje viral van een wat onhebbelijke Matthijs van Nieuwkerk. Met wangedrag heeft dit echter niets te maken; het ziet er hooguit ongezellig uit. “Eus, lieverd, is dit nou het filmpje?”, vraagt Yvonne Coldeweijer zich af.
De juicekonigin onthult dat Akyol de inhoud van het filmpje enorm heeft aangedikt bij Vandaag Inside. "Eus heeft gewoon niet geweten dat dit een clipje uit een documentaire was. Maar waarom heeft hij de inhoud van dit filmpje zo aangedikt aan tafel bij VI? Hij kreeg natuurlijk bakken vol kritiek dat hij zijn vriendje Matthijs maar bleef verdedigen. Maar Eus is een meeloper."

'Wat een afgang'

Of een backstabber, zoals Evert Santegoeds hem noemt. Volgens Yvonne Coldeweijer zijn er geen andere beelden van Matthijs van Nieuwkerk.“Hij wilde liever met de meute mee. Heeft dit filmpje als slap excuus gebruikt om alsnog zijn vriend te laten vallen. Er is geen ander filmpje. Dit is het gewoon. En dit is de ware aard van Eus. Met zo’n vriend heb je geen vijanden meer nodig.”
Ze vervolgt, “Hij zal overigens ontkennen dat het om dit filmpje gaat en wil dit onderwerp sowieso uit de weg gaan, omdat hij zich schaamt dat hij dit zo heeft aangedikt om zijn vriend voor de bus te gooien. Hij had nooit gedacht dat hij zo door de mand zou vallen. Wat een afgang.”