Jutta Leerdam doorbreekt mediastilte: 'Alles is misgegaan'

Entertainment
door Lois
maandag, 19 februari 2024 om 12:12
juttaleerdam
Jutta Leerdam voelde zich zaterdag bij de WK afstanden voor het eerst in lange tijd 'supergoed', maar door een fout in de slotronde kostte haar het uiteindelijk een gouden medaille.

Comeback

In april vorig jaar maakten Jutta Leerdam en Jake Paul bekend dat ze een relatie hebben . In het begin probeerden ze de liefde voor elkaar geheim te houden, maar al snel ontdekte de paparazzi hun romantische band. Jake is nog woonachtig in Amerika en beoefend, net als Jutta, topsport. Ondanks dat Jutta en Jake zielsgelukkig zijn met elkaar, wordt de schaatsster gezegd dat zij op moet passen voor haar carrière en deze niet moet vergooien voor de liefde.
Jutta maakte zaterdag een opvallende comeback bij het WK afstanden, waar ze voor het eerst in lange tijd 'supergoed' schaatste. Ondanks haar sterke prestatie op de 1000 meter, miste ze door een fout in de slotronde haar derde wereldtitel. De 25-jarige topschaatsster zocht na de race een stoel op vlak naast het ijs van de Calgary Oval en gaf haar eerste interview na een mediapauze van vier weken.

Teleurgesteld

Teleurgesteld deelde Leerdam haar gevoelens met de NOS: "Nah, ik schaatste echt goed, dus ik baal een beetje. Het voelde echt goed. De opening was goed, maar daarna wilde ik te graag en gooide ik alles weg." Ze benadrukte dat ze het seizoen de controle miste, ondanks dat het fysiek beter ging dan voorheen.
Leerdam blikte terug op de race en legde uit dat ze in de eerste 600 meter uitstekend presteerde, zelfs de eerste tussentijd had, maar vervolgens te gehaast schaatste in de bochten. Ze wijt dit aan haar verlangen om alles uit de race te halen, wat haar uiteindelijk een gouden medaille kostte.

Moeizame winter

De schaatsster, die een moeizame winter doormaakte door enkelklachten en trieste familieomstandigheden, reflecteerde op de uitdagende periode: "Er zijn al zoveel dingen gebeurd. Ongeveer alles wat mis kan gaan, is misgegaan." Ondanks haar teleurstelling waardeerde ze de rust die de mediastilte haar bracht en liet ze Jac bepalen hoe ze met de buitenwereld omging.