Déze kostuums van The Masked Singer waren te zien in andere landen

Entertainment
zaterdag, 16 december 2023 om 12:30
ontwerp zonder titel 2023 12 12t144246250
Elke vrijdagavond nestelen we ons voor de televisie en proberen we te achterhalen welke BN'ers zich schuilhouden achter de prachtige kostuums van The Masked Singer. Maar niet alle pakken zijn exclusief voor onze BN'ers gemaakt; sommige werden al eerder in het buitenland gebruikt.

Herbruikbare pakken

Voor degenen die de kostuums nog niet goed kennen, dit seizoen biedt het van alles. De pakken zijn opnieuw zeer divers en stellen niet teleur. Wat maar goed is, gezien de steeds hogere verwachtingen. De voorbereidingen voor het programma vinden in het diepste geheim plaats. Niet alleen de voorbereiding, maar het hele programma is gebaseerd op strikte geheimhouding. Het allerbelangrijkste aspect van The Masked Singer is natuurlijk de identiteit van de zingende en dansende BN'ers.
Maar wist je dat enkele van de kostuums eerder al bewonderd werden in het buitenland? Het Hert schitterde al eerder over de zee in Engeland, gedragen door de All Saints-zangeres Natalie Appleton. De identiteit van degene die in Nederland als het Hert rondloopt, is nog niet bekend. Zowel de Zeester, waarin Britt Dekker zich verschuilde, als de Discobal, gedragen door Hans van Breukelen, waren eerder te zien in de Duitse versie van The Masked Singer .

Zoveel kost een pak van The Masked Singer

Het is niet verrassend dat de kostuums hergebruikt worden. Niet alleen kosten de pakken een fortuin, maar er gaat ook veel tijd in zitten, aangezien ze allemaal met de hand worden gemaakt. De prachtige outfits van The Masked Singer
zijn een feest voor de ogen, maar ook behoorlijk prijzig. Samantha Steenwijk wilde eigenlijk haar kameleonpak van een paar seizoenen geleden mee naar huis nemen, maar dat staat RTL niet toe. " Ze hebben mij verteld dat ze ruim € 10.000,- per stuk zijn. "
Dit seizoen zijn er geen vijftien, maar wel twintig outfits. Een Druiventros, een Stinkdier, een Walrus en een Libelle. Nou, tel maar op.

Pakkendokter

De extravagante kostuums bevatten talloze details. Soms komt het voor dat er ergens in de pakken een defect optreedt. Gelukkig is er een reddende engel als de kostuums falen: kostuumhersteller Dominique Theeuwes. " Het parelsnoer bij Nijlpaard zit los. Dat moet ik zo even vastzetten. En er zit een naadje los in de hals ", vertelt Dominique in een interview met De Limburger .
Dit seizoen zijn zestien van de twintig kostuums in The Masked Singer intern vervaardigd. De overige vier zijn aangekocht of gehuurd uit het buitenland. Dominique is belast met het onderhoud gedurende de opnames. " Vooral in deze dame zit heel wat werk. Ze is een echt couture-Nijlpaard. De parelrandjes zijn er met de hand opgeplakt. " Natuurlijk moet alles strikt in het geheim gebeuren; zelfs haar eigen echtgenoot is niet op de hoogte van Dominique haar werkzaamheden.