Meilandjes riskeren mediarel in hun nieuwe boek: 'Explosief'

Entertainment
door Nienke
maandag, 25 maart 2024 om 15:40
realitynl 73
De Meilandjes, wie kent ze niet? Ondertussen zijn ze al jaren te zien op de Nederlandse buis en liggen hun boeken in de schappen. Zo komen de Meilandjes met een nieuw verdienmodel, hier zou wel iets in kunnen staan waardoor er wéér een mediarel zal uit breken.
Erica en Martien hebben hun vaste schrijver Jan Dijkgraaf maar weer eens aan het werk gezet! Zo is er een vierde boek in de maak en schrijft Jan dit keer niet alleen, maar samen met de regisseur van Chateau Meiland, Timon Moll. Dit keer gaat het boek over hoe het er aan toe ging achter de schermen. Volgens de schrijver komt er in dit boek iets 'explosiefs' te staan, het is zo erg dat Jan denkt dat de Meilandjes dit misschien wel gaan schrappen.

Gewaagde uitspraken

Het vorige boek van Erica heeft al eerder voor een hoop ophef gezorgd, zo maakte Erica gewaagde uitspraken over de islam. Zo stond er in het boek: "Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka”, zei ze. Erica steekt het niet onder stoelen of banken dat ze boerka's 'verschrikkelijk' vind. Het is ook niet onbekend dat dochter Maxime niet 'islamkritisch' is en zo werden ze bijna gecanceld door de uitspraken.

Nieuwe boek familie Meiland

Of de Meilandjes de mogelijke passage laten vallen vanwege de ophef die zal komen in de media, is nog niet zeker volgens Jan. “Of vanwege advocaat Peter Schouten, die Maximes ‘vermeende’ verkrachter bijstaat en weer geobsedeerd zal proberen om klantjes te zoeken voor zijn advocatenbureau. We willen de Meilandjes de kans geven om het te laten staan – willen ze het niet, dan liggen we daar niet wakker van. Ik kan nog niet zeggen wat het is, sorry, maar het zou leuk zijn als het niet wordt geschrapt," aldus Jan