Olof uit B&B Vol Liefde keert terug op televisie: 'Niks mis mee'

Entertainment
door Indy
donderdag, 23 november 2023 om 13:57
olof bb vol liefde
Olof was afgelopen zomer te zien in het derde seizoen van de hitserie B&B Vol Liefde. Met zijn opvallende uitspraken als 'dikke prima' en 'niks mis mee' veroverde hij de harten van de kijkers. De liefde vond hij niet bij Marian in het zonnige Portugal, maar hij blikt in een gesprek met Veronica Superguide vol lof terug op zijn deelname. En goed nieuws voor de fans: hij keert binnenkort terug op televisie!

Geen lovers, maar friends

De vrienden van Olof vonden het tijd dat hij weer eens een vriendin kreeg. De B&B Vol Liefde -ster liet zich dat geen twee keer zeggen en meldde zich aan voor het programma. Voor hij het wist was hij bij Marian in Portugal. Het zag er een beetje sneu uit: Olaf moest slapen in de machinekamer van de villa in de Algarve. Volgens Olof hoeven we geen medelijden met hem te hebben. Het was volledig zijn eigen keuze om daar te slapen. “Zolang ik niet met een andere kerel op een kamer hoef te slapen, vind ik alles prima ”, zegt hij hierover.
Marian en Olof hadden het heel gezellig samen, maar de liefde tussen de twee spatte er niet af. "Het was een gezamenlijke beslissing om geen relatie aan te gaan. We bleken geen lovers, maar friends ", vertelt Olof. Ook matcht Marian qua levensstijl niet met hem. “Ik ben meer van de sportieve types waarmee ik kan fietsen en wandelen door de bergen. Een relatie met Marian zou op de lange termijn stranden.”

Bekende Nederlander

Met zijn deelname is Olof een ware Bekende Nederlander geworden. Hij heeft zijn draai in de televisiewereld helemaal gevonden en snapt ook wel waar het succes van het programma vandaan komt. “Het succes zit ‘m in types zoals ik die helemaal zichzelf durven te zijn.
” Daarnaast genoot Olof ontzettend van het dating-avontuur en ook het spreken voor de camera ging hem gemakkelijk af.
Het productieteam van B&B Vol Liefde ziet dan ook zeker potentie in hem. “ Olof: jij gaat een hele bekende Nederlander worden, vertelde een crewlid mij. Er willen nog steeds dagelijks mensen met mij op de foto. Ik denk dat mijn populariteit is ontstaan omdat ik me niet anders voordoe dan dat ik ben.”

Tóch verliefd

Ondanks dat het tussen Marian en Olof niks is geworden, heeft hij indirect toch een partner overgehouden aan het programma. Een kijker van het programma zag Olof al helemaal zitten als haar toekomstige opa en liet haar oma hem een berichtje sturen op Facebook . “Margje en ik kunnen het heel goed met elkaar vinden, maar houden wel ieder ons eigen ding. We gaan niet meer samenwonen. Ik ben twee keer getrouwd geweest en heb vier kleinkinderen, dus ik deel mijn leven in op mijn eigen manier.”
En dat het met Marian niet uitliep op liefde, betekent het niet dat de twee elkaar niet meer zien. Marian heeft haar spullen gepakt en is teruggekeerd naar Nederland, omdat ze in Portugal is opgelicht en bedreigd met de dood door een oud-medewerker. “ Nu ze voorlopig weer in Den Bosch woont, ga ik soms langs op de fiets”, zegt Olof. Ook een aantal andere deelnemers spreekt hij nog. “Ed kom ik nog regelmatig tegen en met Jan heb ik appcontact. Ik zou graag eens bij Tom langsgaan in Groningen.”

Bijbaantje

Naast de liefde heeft Olof ook nog een bijbaantje overgehouden aan het programma. Hij was te zien in meerdere reclamedeals, heeft eigen merchandise met zijn bekende uitspraken en hij is te boeken voor andere klusjes. Het geld maakt hem niet uit, Olof doet dit vooral omdat hij het leuk vindt. “ Het is een beetje fifty-fifty. Ik doe ook graag leuke dingen voor stichtingen of het goede doel. Zo heb ik net meegedaan aan een actie om verkeersongelukken te beperken.”
Olof heeft zelfs een manager om al zijn klussen bij te houden. Niemand minder dan zijn eigen zoon moet ervoor zorgen dat het allemaal niet teveel wordt. “ Eigenlijk is hij mijn manager. Hij vindt het belangrijk dat ik alleen de dingen doe die bij me passen .” Binnenkort kunnen we Olof weer op televisie verwachten. “Ik mag er nog niet over praten, maar ik kan je verzekeren dat het leuk wordt!”