Opnieuw een tegenslag voor Dave Roelvink: 'Zaak wordt heropend'

Entertainment
door Indy
woensdag, 20 december 2023 om 14:01
heropening zaak dave roelvink
Dave Roelvink raakte in 2014 betrokken bij een juridische kwestie vanwege diefstal en het filmen van intieme handelingen bij een dame. Een grote tegenslag voor Dave: de zaak wordt bijna tien jaar later heropend.

Afterparty

Dave Roelvink en zijn vrienden ontmoette in 2014 tijdens een avondje uit in Amsterdam Melissa Pach, de dochter van de succesvolle McDonald's-ondernemer Richard Pach uit het Noord-Hollandse Burgerbrug. Zij nodigde de groep uit voor een afterparty in de villa van haar ouders, waar er twee avonden volop werd gefeest. Wat Melissa van tevoren niet wist, is dat de onschuldige afterparty volledig uit de hand zou lopen.
Tijdens de feestjes zouden mensen uit de groep dure horloges, ringen, diamanten, oorbellen, kledingstukken en andere items hebben meegenomen. Daarnaast doken er twee video's op, waarin te zien is dat Melissa intieme handelingen verricht met Dave. Zij beweert er niet van op de hoogte te zijn dat ze werd gefilmd.
Dave beweerde echter dat Melissa geen bezwaar had tegen de toeschouwers. Melissa zou "1000 procent zeker" hebben geweten dat ze werd gefilmd. Daarnaast zou het iets zijn wat ze beide wilden, omdat het opwinding opwekte. Dit las de rechter voor uit de verklaring van Dave.

Heropenen van de zaak

Bijna tien jaar na de spraakmakende zaak heeft de Hoge Raad besloten dat de zaak opnieuw moet worden behandeld. John van den Heuvel legt in RTL Boulevard uit dat het een opvallende beslissing is. "Het draait nu niet om Dave Roelvink, maar om de medeverdachte die werd beschuldigd van het filmen van de hele intieme scène met zijn telefoon."
De Hoge Raad verklaard tien jaar na dato dat Melissa moet hebben geweten dat er werd gefilmd. "Iedereen maakte opnames met een telefoon, inclusief de verdachte. Dus, de bewijsvoering klopt niet, en het gerechtshof wordt in feite gecorrigeerd door de Hoge Raad. De zaak moet opnieuw worden behandeld door een nieuwe rechtbank" , verklaart de Hoge Raad.
Het heropenen van de zaak is opnieuw een tegenvaller voor Dave, die afgelopen september is opgenomen in een afkickkliniek in Zuid Afrika. Inmiddels is hij weer thuis en gaat het goed met hem.