Peter Gillis spant kort geding aan tegen Nicol Kremers

Entertainment
vrijdag, 27 oktober 2023 om 15:04
ontwerp zonder titel 38
Peter Gillis heeft een kort geding aangespannen tegen zijn voormalige partner Nicol Kremers, die onlangs opnieuw aangifte tegen Peter heeft gedaan. De 61-jarige realityster, die bekendheid vergaarde via de SBS6-show Massa is Kassa, wil bereiken dat Nicol niet langer in de media praat over onderwerpen waarover zij eerder overeengekomen waren om te zwijgen.

Nicol Kremers boek over Peter Gillis

In het gesprek met PowNed heeft Nicol verklaard dat ze van plan is om openlijk te spreken over haar leven in een toekomstig boek . Hierin zal ze ook ingaan op haar verleden met haar voormalige vriend Peter Gillis, waarbij ze benadrukt dat ze bepaalde trauma's heeft overgehouden aan hun relatie.
Volgens RealityFBI bestaan er echter aanzienlijke twijfels over de daadwerkelijke publicatie van het boek.

Rechtszaak

Het is bevestigd door de rechtbank Midden-Nederland. De zaak zal op donderdag 9 november voor de rechter in Utrecht worden behandeld. Het betreft een vaststellingsovereenkomst waarvan wordt beweerd dat Nicol Kremers deze heeft ondertekend nadat haar relatie met Peter Gillis was beëindigd.

Onder dwang getekend

In september beweerde hij al dat zijn voormalige partner hem nog geld verschuldigd zou zijn, aangezien zij naar verluidt de bepalingen van de overeenkomst niet was nagekomen. Zo zou ze in het openbaar gesproken hebben over hun relatie, wat volgens de overeenkomst niet was toegestaan. Aan de andere kant stelt Nicol dat ze de vaststellingsovereenkomst onder dwang heeft ondertekend, omdat zij en Peter niet op goede voet uit elkaar zijn gegaan.

Aangekondigd boek

Peter eist momenteel dat Nicol de overeenkomst naleeft en dat er een dwangsom wordt opgelegd als ze dit niet doet. Bovendien tracht hij te voorkomen dat ze haar aangekondigde boek publiceert, waarin ook haar relatie met Peter wordt belicht, voordat er een grondige controle heeft plaatsgevonden om te verifiëren of de inhoud ervan strijdig is met de overeenkomst.
Daarnaast zijn de voormalige partners nog steeds betrokken bij een strafzaak, waarin ze hem beschuldigt van mishandeling. Aanvankelijk stond deze zaak gepland voor eind augustus, maar werd uitgesteld nadat ze op een later tijdstip alsnog aangifte deed tegen Peter. Er is op dit moment nog geen nieuwe datum vastgesteld voor de behandeling van deze zaak.