Rachel Hazes over verzoening met Roxeanne: 'Weet niet of ik ooit wil'

Entertainment
door Indy
maandag, 09 oktober 2023 om 13:36
rachel hazes roxeanne hazes praten
In de podcast Wat kan er nou gebeuren? doet Rachel Hazes een boekje open over haar moeizame relatie met haar dochter Roxeanne Hazes . De kans dat het ooit nog goed komt tussen de twee blijft voorlopig nog zeer klein als we Rachel moeten geloven.

Ruzie om erfgenaamschap

Eerder dit jaar spande Roxeanne een kort geding aan tegen haar moeder, omdat zij zich volgens haar ten onrechte voordoet als erfgename. Roxeanne en André waren samen met hun moeder Rachel de enige erfgenamen na de dood van André Hazes senior. De woordvoerder van Roxeanne liet in 2020 al weten dat hij zo zijn vraagtekens heeft bij het erfgenaamschap van Rachel. “Zij was geen erfgenaam en beheert ook niet zijn nalatenschap. Uitsluitend de kinderen waren erfgenaam.” Roxeanne sleepte haar moeder daarom voor de rechter .
De rechter deed uitspraak in de zaak en daaruit is gebleken dat Rachel géén erfgenaam is van André, maar zichzelf wel zo mag noemen. Roxeanne laat het er niet bij zitten en startte in september een bodemprocedure in de erfeniszaak. Volgens haar verdient Rachel onterecht geld aan het nalatenschap van haar overleden vader André Hazes.
Dat de relaties binnen het Hazes-gezin niet optimaal zijn, is geen geheim. André Hazes heeft in het programma Casa di Beau verteld dat hij helemaal geen contact meer heeft met zijn zus en moeder. Hij zei ook dat hij zich bewust niet bemoeit met de ruzie tussen de twee.

Goedmaken gaat te ver

De twee liggen nog steeds in strijd met elkaar. "Een moederhart en moederliefde is altijd onvoorwaardelijk. Alleen er zijn gewoon bepaalde dingen gebeurd die gewoon niet waar zijn. En waar ik gewoon publiekelijk echt wel aan de schandpaal ben genageld. En dat heeft mij gewoon wel echt heel veel pijn gedaan” , zegt Rachel in de podcast.
Ze zegt verder dat ze familie verder 'natuurlijk heel belangrijk' vindt, maar het goedmaken met Roxeanne gaat haar nog een stap te ver. "Ik ga sowieso nooit een poging doen. Nee. Dus als Rox met mij zou willen praten, dan moet Rox echt naar mij toe komen”
, zegt ze. Rachel laat wel duidelijk weten dat ze open staat voor verzoening. "Als mijn dochter met mij wil praten, dan ben ik bereid om met haar te praten, maar dan moet ze echt zelf komen.”