Rob Goossens in shock door aflevering van Tim Hofman over de moordpoging

Entertainment
vrijdag, 20 oktober 2023 om 9:31
ontwerp zonder titel 9
Gistermiddag verscheen een nieuwe aflevering van het nieuwe seizoen van BOOS. De aftrapper begon met een aflevering over de man die Tim Hofman wilde ombrengen. De presentator deelt voor het eerst details over de daadwerkelijke poging, tot grote schrik van Rob Goossens die erg in shock is door de aflevering.

Moordpoging Tim Hofman

Vorige maand was Tim Hofman doelwit van een gewapende man die hem wilde vermoorden . De verdachte drong het BNNVARA -gebouw in Hilversum binnen met zowel een vuurwapen als een mes. Hoewel de man kampte met mentale problemen, verkeerde hij volgens onderzoek niet in een psychose op het moment van zijn gewelddadige intenties tegen de presentator.
De verdachte was enkele jaren geleden tot de Islam bekeerd. Hij beweerde te handelen 'namens Al Qaida,' hoewel hij toegaf dat dit vooral bedoeld was om te intimideren. Hij gaf toe dat hij niet daadwerkelijk lid was van Al Qaida, maar beweerde dat 'Al Qaida de vijand van Tim Hofman was, en daarom ook zijn vijand'.
Bij de receptie vroeg de man specifiek naar Tim Hofman en gaf aan dat hij graag een handtekening van Tim wilde voor zijn zoon. Hij beweerde een knuffel in zijn tas te hebben om de handtekening op te zetten. De receptiemedewerker werd achterdochtig en vertelde de man dat de persoon die hij zocht op dat moment niet aanwezig was, hoewel Tim zich wel degelijk in het gebouw bevond.
Een aantal uur later ging hij naar de beveiliger. "Ik zeg het alvast: ik kom Tim Hofman doodschieten. " Over de beveiliger zei hij: " Ik kom niet voor jou. " Wanneer de beveiliger de politie belde, ging de man weer naar buiten en wachtte hij op het zebrapad totdat de politie hem kwam oppakken.
De man beweert dat hij in zijn vrijheid beperkt wordt. Hij refereert aan een uitspraak van Tim Hofman waarin Tim suggereerde dat hij zichzelf 'niet blank, maar wit' moest noemen. Deze opmerking heeft de man diep geraakt, en hij zegt dat hij Tim Hofman als een bedreiging ziet, zowel voor zijn kinderen als voor het land, vanwege zijn politieke opvattingen. Tim: " Zijn kinderen worden naar zijn zeggen volgestopt met het verkeerde en hij besluit dat ik dood moet ."

Rob Goossens reageert

Rob Goossens vertelt, ook zijn mening over de hele heftige gebeurtenis. Rob vond de nieuwe aflevering best wel schokkend om te zien. " Maar als je dan zo hoort wat die man drijft en wat voor willekeurig samenraapsel dat is, dan ga je bijna denken dat als hij ook nog Bassie en Adriaan had gezien, was hij wel rond gaan vermoorden. "
" Daar word ik een beetje naar en bang van. "