Vermeende verkrachter Maxime Meiland schuift aan bij Roddelpraat: 'Geld inzamelen'

Entertainment
door Nienke
donderdag, 04 april 2024 om 10:19
realitynl 127
Het is al maanden een chaos in het leven van Maxime Meiland. Sinds dat ze haar biografie heeft uitgebracht is het feest in de rechtbank. Na een kort geding en een mogelijke bodemprocedure, heeft de vermeende verkrachter genoeg; hij schuift aan bij Roddelpraat.

Biografie Maxime Meiland

Het is allemaal begonnen toen Maxime Meiland haar biografie heeft uitgebracht. Hierin is te lezen dat ze is verkracht op vijftienjarige leeftijd en dat ze op latere leeftijd ook aangifte heeft gedaan. Het zou anoniem beschreven zijn, maar volgens de vermeende verkrachter is het duidelijk dat het om hem zou gaan. Dit verhaal zal destijds ook de ronde gedaan hebben in Noordwijk, maar heeft door het boek een extra lading gekregen. Maxime heeft uiteindelijk de rechtszaak gewonnen, maar de rechtszaak krijg nog een staartje

Geld inzamelen

De vermeende verkrachter doet zijn verhaal in de laatste aflevering van RoddelPraat, met de reden: "Ik ben hier gekomen omdat ik het gewoon belachelijk vind dat ik moet gaan betalen om de waarheid boven tafel te krijgen, terwijl zij heeft mogen verdienen aan het vertellen van die leugen. Dat vind ik echt bizar. Daar kan ik gewoon niet bij.” Maxime heeft inmiddels beslag gelegd op de rekening van de man, omdat hij de proceskosten van 4.100 euro van de door hem verloren smaadzaak nog niet heeft betaald. Hij is een geldinzamelingsactie begonnen en kan rekenen op steun van RoddelPraat-fans en Meiland-haters. Slechts een paar uur na de start is er al 6.000 euro ingezameld. Het doel is om 20.000 euro op te halen en alles wat overblijft, wordt gedoneerd aan Centrum voor Seksueel Geweld.

Reactie van Maxime

Maxime Meiland is niet echt blij na het zien van deze aflevering van RoddelPraat. Bij RTL Boulevard liet Maxime haar mening weten: "Wat een smakeloze sl*tshaming. Hoe kun je zo over iemand praten. Ongelooflijk." De storm zal voorlopig nog niet gaan liggen voor de twee.