Zo zag Tineke Schouten er vroeger uit

Entertainment
door Nienke
zondag, 09 juni 2024 om 14:00
realitynl 12
Tineke Schouten draait al heel wat jaartjes mee in de theaterwereld. Zo brak ze al op jonge leeftijd door op het toneel. Benieuwd hoe Tineke er vroeger uitzag?
Tineke Schouten groeide op in de bruisende stad Utrecht en trad op jonge leeftijd al graag op. Dit deed ze destijds vooral op schoolfeestjes en was ze regelmatig te horen op de radio bij verschillende programma's. Op haar veertiende deed ze al mee aan verschillende talentenjachten die ze dan ook regelmatig won. Tineke heeft na haar middelbare school bij veel verschillende bedrijven gewerkt. Dit bleek later een inspiratiebron te zijn voor de typetjes die ze uitbeeldt.

Bekendheid

Tineke kwam dankzij haar zanglerares in contact met Hennie Oliemuller en zijn Muzeval Cabaret in Utrecht, waar ze op achttienjarige leeftijd werd aangenomen. Niet lang daarna kreeg ze de hoofdrol en Tineke greep deze kans met beide handen aan. Eindelijk mocht ze haar talent op het podium laten zien voor een live publiek. Ze kreeg bekendheid door haar rol als assistente van Herman Berkien, een andere Utrechtse cabaretier. En brak uiteindelijk door met de single "Lenie uit de Takkestraat", die een top 10-hit werd. In haar shows speelt ze typetjes, zingt ze liedjes en doet parodieën op artiesten en bekende persoonlijkheden. Dit spreekt een brede doelgroep aan omdat iedereen wel iemand kan herkennen in de typetjes die ze uitbeeldt. Van de teksten van liedjes, tot aan de muziek én sketches, schrijft Tineke dit helemaal zelf. Met een groot succes als resultaat! Zo is ze tegenwoordig in televisieprogramma's te zien zoals The Masked Singer.

Privé

Tineke was ruim veertig jaar samen met haar echtgenoot Hans Brunyanszki en hebben samen twee dochters gekregen. Helaas is Hans, na een lange tijd ziek te zijn geweest, overleden aan een hart aanval. Een tijd later heeft Tineke in een interview gezegd dat ze er vrede mee heeft. Hij was al een enige tijd ziek en het was ook niet meer de Hans die ze leerde kennen. Tineke heeft zich herpakt en ziet graag de goede dingen van het leven tegemoet en laat zich niet tegenhouden door negatieve dingen. Ze plaatst regelmatig foto's op haar Instagram en Facebook. Zo plaatst ze dingen over haar privéleven en werk, maar ook foto's van vroeger. Ben je benieuwd?