André Hazes sr. greep ook regelmatig naar de verboden middelen

Entertainment
door Indy
vrijdag, 06 oktober 2023 om 8:45
template roddel 10
Dat André Hazes senior van een drankje hield, wist iedereen al wel. In de podcast van Najib Amhali doet Rachel Hazes echter een schokkende onthulling. Hij kon ook de witte poeder niet weerstaan.

Gebruik van verboden middelen

Rachel Hazes heeft er bewust voor gekozen om negentien jaar na zijn dood te wachten met de onthulling. "Ik heb dat altijd zolang mogelijk voor me willen houden, voor m'n kinderen, omdat je niet wil dat een kind dat weet. Maar André senior gebruikte natuurlijk ook weleens wat erbij" , biecht Rachel op. Najib vraagt of het om cocaïne gaat. "Ja" , zegt de weduwe. "Nou moet ik wel zeggen dat het bij oude André niet maandelijks gebeurde hè, dus het gebeurde misschien drie keer per jaar of zo."
Er gingen al eerder verhalen rond dat André senior niet alleen vies is van een drankje. Zijn voormalig chauffeur en bodyguard, Jos van Zoelen, vertelde het ook al in zijn in 2014 verschenen boek over de zanger. Het beeld dat hij schetste over het gebruik van André was overigens een stuk heftiger dan wat Rachel zegt.

Bewust niks gezegd

Jarenlang heeft Rachel niks tegen haar kinderen André en Roxeanne gezegd. Volgens haar is het beter zolang ze het niet weten. Toch besloot Rachel om het uiteindelijk aan André te vertellen. Hij schrok daar absoluut niet van. "Hij ziet zijn vader als drank, drugs en rock 'n roll. Eigenlijk is bij de familie Hazes niks gek."
André jr. raakte uiteindelijk zelf verslaafd aan cocaïne. Inmiddels is hij al ruim twee jaar clean . In zijn documentaire vertelde André dat hij vaak wordt vergeleken met zijn vader. Hij deed daarin nog een opvallende uitspraak: "Ik was gewoon verslaafd witte poeder. Dat was het verschil met mijn vader. Hij dronk bier tot dat hij omviel en ik gebruikte verboden middelen waardoor ik niet omviel."
Het is niet duidelijk of André al op de hoogte was van zijn vaders gebruik toen hij dit vertelde in zijn documentaire.

Rachel ook verslavingsgevoelig

Rachel doet zelf geen drugs, omdat zij verslavingsgevoelig is. "Ik ben heel erg bang om de witte poeder te gebruiken. Punt een, omdat ik graag de controle wil behouden. En mijn angst zou zijn dat ik het echt lekker zou vinden." Ook met alcohol is Rachel pas op latere leeftijd begonnen, omdat André altijd dronk. Ze wilde zelf nuchter blijven voor het geval er iets met de kinderen zou gebeuren. Uiteindelijk ontdekte ze haar favoriete drankje en dronk ze daar op een avond zo een fles van leeg.