Dit is het vermogen van Wout Weghorst

Entertainment
door Lois
zondag, 15 september 2024 om 10:23
wout weghorst
Als je dacht dat de enige manier om rijk te worden was door hard te werken, dan moet je echt even naar Wout Weghorst kijken. Weghorst: de spits van Nederland die (bijna) nooit in de basis staat, maar als invaller toch regelmatig hele belangrijke doelpunten maakt! 

Carrière

Wout Weghorst, de Twentse publieksfavoriet, begon zijn professionele voetbalreis in 2012 bij FC Emmen. Maar zijn carrière kwam pas echt aan bod toen hij naar AZ Alkmaar ging en zijn club naar de KNVB Beker finale schoot. En dan kwam 2018 - het moment dat elke Nederlander die een beetje van voetbal houdt, niet snel zal vergeten: Wout werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. 
Weghorst werd een cultheld tijdens het WK 2022 in Qatar, waar hij bijna voor een stunt zorgde tegen Argentinië. Inmiddels speelt hij voor Hoffenheim in Duitsland. 

Vermogen

Wout Weghorst heeft een bankrekening waar je alleen maar van kunt dromen. Voor zijn overgang naar Manchester United kreeg hij een salaris van ongeveer 120.000 pond per week, oftewel meer dan 7 miljoen per jaar. Zijn vermogen wordt op dit moment geschat op 17 miljoen euro. Dat is meer dan de helft van wat assistent-bondscoach Koeman waarschijnlijk heeft gespaard, en dat zegt genoeg. 

Familie

Maar het stopt niet bij Wout. De steenrijke familie van Wout Weghorst zijn geen onbekenden in het zakenleven. Wout komt uit een familie van oliebaronnen: opa begon in 1931 met het verkopen van brandstof. Het bedrijf is overgenomen door vader Frans Weghorst. Frans kreeg vier zonen, één werd architect, een ander piloot, Wout werd voetballer, Niek is directeur van het familiebedrijf.
Wout heeft naast zijn succesvolle carrière ook een heerlijk gezinsleven opgebouwd. Samen met zijn vriendin Nikki van Esch - de liefde van zijn leven sinds de middelbare school - heeft Wout een mooi gezin. Samen hebben ze drie kinderen, Juul, Lucie Mary Jo en Daantje Suze Mary.