Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen

Entertainment
door Lois
woensdag, 07 februari 2024 om 10:00
jachtseizoen 1
In elke aflevering slaat een bekende Nederlander op de vlucht voor Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van het YouTube-kanaal StukTV. De BN'ers kruipen zo voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel, die aan het drietal moet proberen te ontsnappen.

Jachtseizoen

In 2021 verscheen het Jachtseizoen voor het eerst op Nederlandse televisie, nadat de eerste zes seizoenen massaal bekeken werden op het YouTube-kanaal van StukTV. Op YouTube begonnen de mannen van Stuk in 2016 met de eerste afleveringen. In elke aflevering slaat een bekende Nederlander op de vlucht voor Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. De BN'ers kruipen zo voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel, die aan het drietal moet proberen te ontsnappen. Aan StukTV is het vervolgens de taak om de voortvluchtige binnen vier uur te pakken te krijgen.
Er zijn enkele spelregels: de voortvluchtige krijgt twintig minuten voorsprong, mag geen telefoon of geld gebruiken en mag geen gebouwen betreden. Indien een deelnemer weloverwogen en onbetwist het spelreglement overtreedt, leidt dat bij een succesvol afgeronde vluchtpoging tot een diskwalificatie. Indien een deelnemer vroegtijdig naar de cel wordt geretourneerd, is diskwalificatie niet van toepassing. Deelnemer wordt dan op water en brood gezet.

Bekende Nederlanders

Afgelopen seizoen zagen we zowel Armin van Buuren, Yvon Jaspers, Pieter Valley, Bilal Wahib en Robbert Rodenburg, die probeerden te ontkomen aan team Stuk. De deelnemers van het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen zijn dinsdagavond bekendgemaakt. Onder meer Rutger Castricum en Lilian Marijnissen doen als duo mee. Ook Bridget Maasland en Richard Groenendijk, Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Wolter Kroes en John de Bever en Tim en Tom Coronel zijn te zien in het vierde seizoen. De reeks is vanaf 25 april te zien op SBS6 en een dag later bij streamingdienst Amazon Prime Video.

Het vierde seizoen

Eind vorig jaar werd het nieuwe seizoen van de tv-versie bekendgemaakt: "Het komt er, we zijn ermee bezig. Het komt terug, het vierde seizoen zit eraan te komen. Heel tof", bevestigde Stefan na een vraag van dj Daniël Lippens over een mogelijke terugkeer van het tv-programma. "Dus je hebt nog extra werk", zei Giel vervolgens grappend tegen Daniël, die de voice-over van het programma inspreekt.