Dries Roelvink draagt nummer op aan zoons: 'Was een bizar jaar'

Entertainment
door Indy
maandag, 06 november 2023 om 11:49
template een foto 18
Er staat Dries Roelvink een emotionele avond te wachten. De zanger geeft vanavond voor het eerst in 29 jaar weer een concert in Het Concertgebouw. Hierin herdenkt hij zijn overleden ouders en zus en blikt hij terug op het afgelopen jaar. Ook een ode aan zijn zoons mag volgens Dries niet ontbreken.

Emotionele herinneringen

Tegen het ANP vertelt Dries Roelvink hoe Het concertgebouw heeft bijgedragen aan zijn carrière als zanger. "Ik had een klein concert gegeven in De Kleine Komedie. Dat was uitverkocht, dus ik dacht: ik moet een grotere zaal hebben." Niet lang daarna zag hij een show van André Hazes senior in Het Concertgebouw. "Dat vond ik zo bijzonder. Toen was een zaadje geplant. Ik dacht: dat ga ik ook doen."
De laatste keer dat Dries een concert gaf in Het concertgebouw waren zijn ouders en zus daar nog bij. De zanger blikt vol emotie terug op die tijd. "Wij waren met zijn vieren thuis, ik ben nu nog de enige die in leven is. Mijn ouders en zus zijn er alle drie niet meer. Dat ging de laatste dagen wel door mijn hoofd." De eerste rij zal voor Dries tóch leger blijven dan 29 jaar geleden. "Ze zaten daar toen trots op die eerste rij."
"Er hangt een schilderij van mijn ouders aan de muur. Daar kijk ik de laatste dagen toch wat vaker naar. Dat ik denk: jullie moesten eens weten wat er de laatste jaren allemaal is gebeurd" , zegt Dries.

Ode aan zijn zoons

Ondanks dat zijn ouders en zus ontbreken in het publiek, vindt hij het geweldig dat zijn vrouw en zoons Dave Roelvink en Donny Roelvink wel aanwezig zullen zijn.
De familie Roelvink heeft een 'bizar jaar' achter de rug. Dave greep terug naar verdovende middelen en belandde in september in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Inmiddels is hij weer thuis en gaat alles goed met hem. Dave helpt nu zelfs andere mensen die kampen met een verslaving.
Ook voor Donny was het een heftig jaar. Hij kreeg een ongeluk met een Hummer en alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg hij ook nog de diagnose teelbalkanker . "Ik ga dan ook zeker een nummer opdragen aan mijn zoons" , zegt Dries.