Het einde van Linda de Mol en Ik Hou van Holland: 'Grote teleurstelling'

Entertainment
door Lois
maandag, 04 maart 2024 om 10:12
linda de mol
De ooit succesvolle Linda de Mol-show 'Ik Hou van Holland' blijkt nu een financieel zinkend schip te zijn, volgens oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp. Linda, die eerder romantische mislukkingen kende met Jeroen Rietbergen en Sander Vahle, lijkt nu haar carrière in de televisiewereld te zien afglijden.

Het einde van Ik Hou van Holland

Linda de Mol was ooit de succesvolste vrouw van de Nederlandse Televisie, maar nu is ze bij SBS 6 ingeruild door Hélène Hendriks. Zelfs Ik Hou Van Holland, dat jarenlang een succes was en zelfs het einde betekende voor het succes van Paul de Leeuw, weet niet meer te scoren.
Volgens Tina Nijkamp is het over voor de show. Het nieuwe seizoen begon teleurstellend en de cijfers bleven afgelopen weekend mager. "Voor Linda lijkt het nieuwe seizoen uit de lopen op een grote teleurstelling."

Liever échte tv

"Ik Hou van Holland scoort nóg minder dan vorige week: 677 duizend kijkers vs 620 duizend kijkers. Poeh, dat valt niet mee," sneert Tina verder. Het lijkt erop dat het format definitief uitgewerkt is, en volgens de kijkcijferkenner moet er waarschijnlijk geld bij. "Te weinig voor zo'n duur programma. Eén aflevering kost vermoedelijk, inclusief fees presentatie en panelleden, zo’n 110 tot 150 duizend euro.
Mensen kijken tegenwoordig liever naar échte tv als Een Huis Vol, vervolgt Tina in haar Telegraaf-column. "Die quizzen en panelshows voelen misschien anno 2024 te gemaakt, te geproduceerd en te neppig aan. We hebben in deze tijden behoefte aan gewone en vooral echte en pure televisie."

Kijkcijferravijn

Vroeger waren de grote tv-sterren échte topscoorders, maar tegenwoordig gaat het meer om authenticiteit en echte mensen. Ook André van Duin zijn programma 'Bij Van Duin op de Achterbank', verplaatst van vrijdag naar zaterdag. “Het is in een kijkcijferravijn gevallen.”
Er keken afgelopen weekend maar 596 duizend mensen naar. "Hoe kan dit? Bijna 1 miljoen minder kijkers dan het eerste seizoen op de vrijdag. Voor de populairste en meest geliefde BN’er van ons land, André van Duin, zijn dit soort cijfers onbekend terrein. Zonde."