Nick Schilder opeens deskundige in RTL Boulevard: 'Gratis promotie'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 05 maart 2024 om 16:36
nick schilder
Nick Schilder is opvallend genoeg opeens verschenen als muziekdeskundige aan de desk van RTL Boulevard. Handige media-exposure of niet? “Nee, dit is drie stappen terug.”

Muziekdeskundige

Luuk Ikink en zijn vrienden hebben besloten om een nieuwe muziekdeskundige toe te voegen aan het team van RTL Boulevard, namelijk niemand minder dan Nick Schilder. Nick en Simon zijn al enige tijd uit elkaar. Het duo heeft jarenlang samen muziek gemaakt en werden ontzettend bekend. Of het duo met ruzie uit elkaar is gegaan is niet bekend. Maar tijdens hun interview bij Eva Jinek, die ze gaven na de aankondiging dat ze uit elkaar dingen, leek de spanning in ieder geval om te snijden. Simon Keizer mist het samenwerken met Nick in ieder geval niet.
De door Simon afgestoten zanger maakt tegenwoordig solo liedjes en met die expertise mocht hij gisterenavond iets vertellen over het voortdurende succes van ABBA.

Drie stappen terug

Nick Schilder legt de kijkers uit dat ABBA bepaalde ’trademarks’ in hun liedjes hebben zitten, zodat je een liedje van hen direct herkent. “Je hebt je gitaar meegenomen. Neem ons eens mee in dat Waterloo. Daar zitten allerlei hooks in, hè?”, zegt Luuk vervolgens. Nick laat een aantal hooks horen aan de kijkers.
Jef Willemsen, mediaredacteur van De Telegraaf, is absoluut niet enthousiast. “Nog geen jaar na het stoppen van Nick & Simon is Nick de nieuwe muziekdeskundige van RTL Boulevard 🥲”, schrijft hij verbaasd op X. “Goed voor z’n zichtbaarheid, handig voor gratis promotie… Maar zou het na al die grote tv-shows en eigen muzikale realityseries toch niet een beetje voelen als drie stappen terug?”

'Tijd voor MAX'

Tv-kijker Lianne denkt dat het niet negatief uitpakt voor Nick. “Relevant blijven is minder erg dan drie stappen terug. Het had ook Shownieuws kunnen zijn… of Tijd voor MAX.” Ene Els heeft er ook niet zo’n moeite mee. “Ach, het betaalt de boodschappen tussen optredens door. Hij kán in elk geval iets.”