Gerard Joling haalt uit naar vals zingende Gordon: ‘Coniferen dood!’

Entertainment
door Lois
vrijdag, 23 februari 2024 om 15:50
gerard joling
Gordon is onlangs in Vandaag Inside belachelijk gemaakt vanwege zijn 'kneitervalse optreden' tijdens de presentatie van zijn nieuwe album. Gerard Joling doet er nog een schepje bovenop.

Uitlokken

Het is in principe zo dat Gerard Joling zich niet meer te veel wil laten uitlokken als het over Gordon gaat, maar als de tegenpartij begint, dan ligt dat toch weer iets anders. Gordon heeft tijdens een interview bij zijn albumpresentatie namelijk op een vrij valse manier uitgehaald naar Gerard en zijn repertoire, dat veel feestnummers bevat.

Feestcircuit

Gordon, die nu een album vol covers van luisterliedjes heeft uitgebracht, lijkt niet van plan om terug te keren naar het feestcircuit. "Ik ga toch niet weer het feestcircuit in met Twee Mottenballen? Sorry, maar die tijd hebben we echt gehad", laat hij weten.
De opmerking over Gerard Joling en zijn hit 'Twee Motten' wordt niet licht opgenomen door Radio 538-sterren Rick Romijn en Tim Klijn. "Gordon zingt nog niet 1 procent zo goed als Gerard Joling", benadrukt Rick. "Dat ben ik helemaal met je eens, ja", aldus collega Tim. Nieuwsgierig naar Joling's reactie, besluiten ze Gerard zelf op te bellen. Gerard neemt het allemaal met een korreltje zout en noemt het een beetje onder de gordel.

Echte professionals

"Ik heb het nog wel eens slechter gehoord," lacht hij. Vol zelfvertrouwen benadrukt Joling dat hij nog steeds volop wordt geboekt voor grote feesten, prachtige festivals en zelfs De Toppers, dat is het verschil. "Laat het lekker aan de echte professionals over, die gelukkig nog heel goed kunnen zingen," voegt hij eraan toe. Optreden op dit niveau is geen hobby, legt Gerard uit. “Als je heel lang niet meer zingt en dan niet fit blijft, dan wordt het een beetje lastiger, denk ik.”
En dat zie je aan Gordon, besluit hij. “Het klonk inderdaad niet goed en het was inderdaad vals allemaal. Dat kan nervositeit of onwennigheid zijn, ik weet het niet, maar als ik er wat over zeg, dan breekt de pleuris altijd uit. Maar ik moet zeggen dat mijn coniferen in elk geval dood op het pad liggen. Hahahaha. Maar laten we het over léuke dingen hebben.”