Uitspraak: Nicol Kremers moet zich aan geheimhouding houden

Entertainment
door Indy
donderdag, 30 november 2023 om 11:58
uitspraak kort geding peter gillis nicol kremers
De rechtbank van Utrecht heeft vanochtend uitspraak gedaan in het kort geding van Peter Gillis tegen zijn ex-vriendin Nicol Kremers. Nicol moet zich houden aan de geheimhouding die voortkomt uit een vaststellingsovereenkomst met haar ex. Spreekt ze zich toch uit over hem, dan moet ze een dwangsom betalen. Peter wilde de publicatie van het boek van Nicol uitstellen, maar hier gaat de rechter niet in mee.

Vaststellingsovereenkomst

In de vaststellingsovereenkomst, die Peter Gillis heeft opgesteld, staat dat Nicol Kremers zich niet uit mag laten over haar relatie met Peter, die in februari stukliep. Op Instagram vertelde RealityFBI eerder al dat Peter ruim 1,7 miljoen euro eist van Nicol. “Vanwege vermeende schending van een vaststellingsovereenkomst die ze tekenden bij het einde van hun relatie in februari.” Nicol trok zich dus vrij weinig aan van de geheimhoudingsplicht. Ze zou in veertien interviews de inhoud van deze overeenkomst hebben geschonden.
Peter berekent tienduizend euro voor elke overtreding. De duur van de overtreding, verhoogt het bedrag. Dit resulteert in een bedrag van 1,7 miljoen euro. Hij eiste dat Nicol binnen drie dagen betaalt, anders volgen er juridische stappen. Nicol weigert echter om dit bedrag te betalen en daarom spande Peter een kort geding aan.

Tekenen onder dwang

In de rechtbank zei Nicol dat ze de overeenkomst onder dwang heeft getekend en dat ze voor en tijdens het tekenen nooit juridisch advies had gekregen. “De juridisch adviseur die aanwezig was, diende enkel het belang van Gillis”
, zei Allon Kijl, de advocaat van Nicol. Peter ontkende dit.
Volgens de rechter kon Nicol niet goed bewijzen dat ze bang was voor Peter en blijkt uit de documenten dat het contact tussen de twee goed was. Ze moet zich daarom houden aan de geheimhoudingsplicht. Doet ze dit niet, dan moet ze aan Peter een dwangsom betalen.

Inzage boek

Maar daar blijft het niet bij. Peter eist in het kort geding ook inzage in het boek dat Nicol wil publiceren. In Het boek van Nicolleke: mijn waarheid, mijn overwinning komt de relatie met Peter zeker voorbij. Hij wil zeker weten dat in dit boek geen passages staan waarmee zij de geheimhoudingsplicht overtreedt. De advocaat van Nicol noemde dit “preventieve censuur” . “Overigens is het boek ook nog niet af” , zei Nicol.
De rechter heeft deze eis van Peter afgewezen. Hij zou volgens de rechter niet voldoende aannemelijk hebben gemaakt dat er dingen in het boek staan die in strijd zijn met de geheimhoudingsafspraak. Inmiddels heeft Nicol zelf besloten om de publicatie van haar boek uit te stellen . Volgens de advocaat van Nicol zou de lancering van het boek 'nieuwe spanningen' met zich meebrengen.
Nicol zou zelfs PTSS hebben overgehouden aan het weerzien met Peter en gaat opnieuw in behandeling.