Peter Gillis maakt zich geen zorgen om Nicol Kremers: 'Druk zat'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 21 november 2023 om 10:41
peter gillis geen zorgen nicol kremers
Peter Gillis lijkt zich niet zo druk te maken om zijn ex-vriendin Nicol Kremers. Gisteren kondigde haar manager aan dat Nicol PTSS heeft overgehouden aan het weerzien met Peter en dat ze heeft besloten om de publicatie van haar boek uit te stellen. Peter heeft het, naar eigen zeggen, al druk zat met zijn eigen leven om zich zorgen te maken om Nicol.

PTSS

In juni werd bekend dat Nicol Kremers meerdere aangiftes heeft gedaan tegen haar ex-vriend Peter Gillis. Het gaat om tien gevallen van bedreiging en mishandeling, waarvan Peter voor één van die tien wordt vervolgd . De rechtszaak zou op 29 augustus plaatsvinden, maar er is wat vertraging. Dit heeft te maken met het feit dat er nader onderzoek nodig is na de aangifte.
Wouter van Dort, de manager van Nicol, meldt dat Nicol destijds is behandeld voor PTSS. Dit heeft ze overgehouden aan de vermeende fysieke en mentale mishandeling. Volgens haar manager moet ze opnieuw worden behandeld na het weerzien van Peter in de rechtbank twee weken geleden . “Het ging heel goed, maar je merkt dat bepaalde terugvallen mogelijk zijn, omdat ze dan te veel geconfronteerd wordt met het verleden” , zegt hij tegen RTL Boulevard .
De uitspraak in het, door Peter aangespannen, kort geding volgt op 30 november.

Het boek van Nicolleke

Gisteren meldde het AD dat Nicol de lancering voor haar boek Het boek van Nicolleke: mijn waarheid, mijn overwinning nog even uitstelt . Volgens het management van Nicol heeft het uitstellen niks te maken met de uitspraak in het kort geding die nog moet volgen. “We hebben dat juist niet afgewacht omdat het dan weer lijkt of we reageren op die uitspraak”, zegt Wouter tegen het AD . “We hebben gewoon gezien dat het sinds die rechtszaak, toen ze weer met hem werd geconfronteerd en zelfs werd uitgelachen, niet goed gaat met haar. Nu het boek lanceren zou nieuwe spanningen met zich meebrengen.”
Op de vraag van RTL Boulevard of het boek überhaupt het daglicht nog gaat zien, zegt Wouter het volgende: “Ik zou niet weten waarom niet. Ik voorzie niet echt problemen waardoor het niet zou kunnen.” Maar toch lijkt hij ergens ook al terug te krabbelen. “Het zou ook een mogelijkheid kunnen zijn dat ze zegt: ‘Ik heb van deze behandelingen geleerd dat ik misschien het verleden met rust moet laten en naar de toekomst moet kijken.’ Uiteindelijk kunnen we haar daarin adviseren, maar het is en blijft haar keuze.”
De manager hamert erop dat de autobiografie ‘niet ten koste van haarzelf’ moet gaan. “Dat is het niet waard, natuurlijk.”

'Druk zat met mezelf'

Peter laat aan RTL Boulevard weten dat hij, ondanks het kort geding, niet zo bezig te zijn met het boek van Nicol. Het kan hem dan ook niks schelen dat de publicatie van het boek is uitgesteld. " Moet ze allemaal zelf weten. Ik ben met mijn eigen leven bezig en heb het druk zat met mezelf. ” Maar waarom spant hij dan tóch een kort geding aan tegen Nicol? Peter zegt dat hij wel wil dat er een boek met ‘waarheden’ uitgebracht wordt. " Vooral als het over mij gaat. "