Monica Geuze ligt onder vuur vanwege een uitspraak: 'Dat bepaal ik zelf wel'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 26 juni 2024 om 13:30
realitynl 125
Monica Geuze is wekelijks te beluisteren in de podcast die ze samen maakt met Kaj Gorgels. In de podcast Geuze & Gorgels bespreken de twee 'problemen' van kijkers. Deze willen ze aan de hand van statements oplossen. Het klinkt als een leuk concept, maar dit heeft ervoor gezorgd dat Monica veel kritiek heeft ontvangen, door opmerkingen die ze maakt.
Monica Geuze werd bekend door het vloggen, maar is hier inmiddels al een tijdje mee gestopt. Momenteel presenteert ze samen met Kaj Gorgels hun wèl beluisterde podcast. Luisteraars mogen hun 'first world problems' insturen en deze behandelen Monica en Kaj in de aflevering. Al heeft het commentaar van Monica voor een hoop opschudding en kritiek gezorgd!

Geen zin

In de aflevering bespreekt Monica hoe ze een einde heeft gemaakt aan bepaalde vriendschappen. Het probleem wat een kijker heeft ingestuurd, gaat over het vertrekken van feestjes. Wacht je op je vriendinnen, of ga je alleen naar huis? Monica weet daar het volgende op te zeggen: "Ja, ik heb wel vriendinnen gehad die zeiden: 'Ik ga nu, ga je mee?' Of: 'Ik kom nu aan, kan je me alsjeblieft ophalen bij de deur?' Dat zijn geen vriendinnen meer van mij", stelt ze. "Ik heb daar geen zin in, dat gemiep."

Doen wat je wil

"Nee?" vraagt Kaj verbaasd. Monica vertelt vervolgens hoe zij er verder over denkt: "We gaan gewoon lekker allemaal ons eigen dingetje doen en hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Maar we gaan elkaar niet verplichten om mee te lopen naar de wc en naar andere kant van het festival. Ik sta het nu in deze tent heel leuk te hebben, we gaan nu niet met z'n allen, omdat we met z'n allen naar die tent gaan, dat doen." Ze sluit af met dat ze dat "zelf wel even bepaald".

Reacties

Deze uitspraak is voor veel volgers niet acceptabel en ze reageren vervolgens met: "Samen uit, samen thuis?" of "Wow, als een vriendin alleen aankomt op een feest en haar niet willen ophalen, vind ik echt bizar. Daar zou ik ook geen vriendinnen meer mee zijn." Het is natuurlijk een persoonlijke mening, maar de manier van verwoorden had anders kunnen zijn. De uitspraak zegt veel over hoe Monica tegen vriendschappen aankijkt.